Irritationsmoment,  Vardagsfilosoferande

Marsförbannelsen

sanna-25

Idag har det gått exakt ett år sedan jag och min hoj blev påkörda av en bil på motorvägen mitt i rusningstrafiken. Jag kom att tänka på detta idag när jag satt i väntrummet på samma urgent care-klinik som jag satt på för exakt ett år sen, om än av andra anledningar. För så här är det: mars suger. Mars är min absolut sämsta månad alla kategorier. Ungefär allt riktigt jobbigt som har hänt i mitt liv har hänt i mars.

I mars för tre år sen brann halva mitt hus ner. Lägenheten ovanför min blev totalförstörd i branden, och en hund och en katt brann inne. Min lägenhet vattenskadades så svårt att jag var hemlös i två månader medan de byggde om den från grunden.

Samma år och månad blev jag och min bil påkörda av en idiot som körde för fort.

I mars förra året blev jag som sagt påkörd igen, den här gången på hojen. Jag stukade handleden rätt ordentligt, och nu, ett år senare, är den fortfarande inte läkt. Däremot har det faktum att jag inte har kunnat använda högerhanden ordentligt på ett år medfört att min vänsteraxel har börjat göra så ont att jag nu går hos sjukgymnast en gång i veckan.

Mars i år är inte ens över ännu, men hittills har jag till exempel hunnit skada benet och högerarmen rätt ordentligt i en motorcykelkrasch i bergen i Peru. Benet är fortfarande blåslaget, och jag kan inte lyfta armen högre än axelhöjd.

Och för att verkligen understryka att mars är the mother of all helvetesmånader så är jag nu inne på dag 7 av den värsta hostan i mitt liv. Har inte sovit på tre nätter, eftersom hostan eskalerar kraftigt så fort jag lägger mig ner. Gick till läkaren idag, och hon sa att hon har sett andra personer med mina symptom som har hostat i 7-8 veckor. Kul!

Det bästa av allt? Vi har två veckor kvar tills april äntligen kommer till undsättning. Två veckor! Vem vet vad som kan hända under den tiden? Det känns dock säkrast att inte lämna huset om det inte är absolut nödvändigt.

Men med 6-7 veckor kvar av hostandet lär ju inte det bli ett problem.

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *