Lördagen som gick var en ganska stor dag för mig. Inte nog med att jag började rida igen efter ett långt uppehåll, jag köpte dessutom en ny motorcykel! Eller ny och ny, snarare en ganska ful gammal Harley Ironhead från 1976. Men jag har letat efter en Ironhead hur länge som helst, och jag fick den billigt. Sen åkte vi hem och tog isär den för att bygga en ny hoj.

ironhead0

Jag har velat ha en chopper ända sen första gången jag såg en för många år sen. En chopper är alltså i princip en hoj som har blivit ombyggd för att likna de amerikanska hojarna på 60- och 70-talen, med förlängd framgaffel och stelram (=utan bakhjulsfjädring).

ironhead1

Det är i alla fall fint att ha en kille som verkligen älskar motorcyklar och kan allt om dem, och som är så lycklig över att jag nu bygger min egen chopper att han mer än gärna dedikerar all sin fritid till att hjälpa mig att plocka isär och sätta ihop gamla motorcykeldelar. Sån himla bra grej att få göra tillsammans.

ironhead2

Ungefär såhär ser den ut nu, efter en dags arbete. Har egentligen inte bråttom, men nu är jag lite sugen på att försöka få den här hojen körbar innan motorcykelträffen Born Free i slutet av juni. Det kan eventuellt gå, med lite blod, svett och tårar.

(Jag skrev för övrigt lite mer utförligt om detta på Hojrock, om någon är intresserad. Fick googla nästan allt eftersom jag bara kan snacka motorcyklar på engelska, jag har ingen aning om vad något heter på svenska. Pinsamt, jag vet.)