Motorcyklar

Den nya hojen

Lördagen som gick var en ganska stor dag för mig. Inte nog med att jag började rida igen efter ett långt uppehåll, jag köpte dessutom en ny motorcykel! Eller ny och ny, snarare en ganska ful gammal Harley Ironhead från 1976. Men jag har letat efter en Ironhead hur länge som helst, och jag fick den billigt. Sen åkte vi hem och tog isär den för att bygga en ny hoj.

ironhead0

Jag har velat ha en chopper ända sen första gången jag såg en för många år sen. En chopper är alltså i princip en hoj som har blivit ombyggd för att likna de amerikanska hojarna på 60- och 70-talen, med förlängd framgaffel och stelram (=utan bakhjulsfjädring).

ironhead1

Det är i alla fall fint att ha en kille som verkligen älskar motorcyklar och kan allt om dem, och som är så lycklig över att jag nu bygger min egen chopper att han mer än gärna dedikerar all sin fritid till att hjälpa mig att plocka isär och sätta ihop gamla motorcykeldelar. Sån himla bra grej att få göra tillsammans.

ironhead2

Ungefär såhär ser den ut nu, efter en dags arbete. Har egentligen inte bråttom, men nu är jag lite sugen på att försöka få den här hojen körbar innan motorcykelträffen Born Free i slutet av juni. Det kan eventuellt gå, med lite blod, svett och tårar.

(Jag skrev för övrigt lite mer utförligt om detta på Hojrock, om någon är intresserad. Fick googla nästan allt eftersom jag bara kan snacka motorcyklar på engelska, jag har ingen aning om vad något heter på svenska. Pinsamt, jag vet.)

8 Comments

 • Ela

  Hej! Behöver råd! Efter x antal gamla jänke bilar är jag nu sugen på att köpa motorcykel istället! Vad är en bra nybörjar hoj? Har kikat på en sportster 883 -07 som finns i närheten till rimligt pris, men frågan är om det är något att börja med? Tjej,175/65 och lite halv klev… Erfarenheten = noll. (Eller ja… En drös mopeder avverka man väl för 15 år sen…) Hjälp! Du kanske har nåt bra råd! : ) //Ela

   • Cinderalley

    Ja!! En Sportster 883 tycker jag låter helt strålande. De är liksom precis lagom storlek, tillräckligt “mjuka” för en nybörjare men samtidigt tillräckligt snabba för att man inte ska växa ur dem i första taget.

 • Ela

  Kul att höra! Har bollat lite med sambon men är ändå roligt att höra med en tjej som ändå är lite insatt i det hela! Då kanske jag får slå till! : )

 • Ela

  Aldrig suttit på motorcykel i hela mitt liv, drog gatan fram och tillbaka och sen for vi på en timmes tripp på småvägarna här i krokarna… Grina nästan för det kändes så rätt! Så jäkla roligt! : ) Får tacka för en super rolig blogg! Helt i min smak! : ) Ha det gott och lycka till med chopper bygget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *