Djur,  Vardagsfilosoferande

Häst är bäst ingen protest

sannahorse

På väg till min ridlektion igår fick jag såna flashbacks till när jag som 10-14-åring cyklade till stallet varje vecka efter skolan, i ridbyxor och ridstövlar, och kände mig som en sån himla nörd. Jag fick så mycket skit från alla coola killar i skolan för att jag var hästtjej (dock inte i närheten av hur mycket skit jag fick när jag blev punkare, ha). Igår tog jag min motorcykel till stallet i ridbyxor och ridstövlar och kände mig som 12 år igen.

Numera har jag dock facit i hand och vet detta: att vara hästtjej är kanske det coolaste som finns. Det är så jäkla starkt och modigt att som liten tjej hantera en 500-kilos häst. Det krävs självförtroende, ansvar, respekt för hästen, fysisk styrka, oräddhet, fokus, konsekvenstänk, ledaregenskaper. Jämför detta med att springa runt och sparka på en boll, till exempel.

Jag älskar att rida, men det är samtidigt något av det läskigaste jag vet. Att köra motorcykel eller hoppa bungyjump är rena barnleken i jämförelse.

4 Comments

 • Gunnie

  Ända sedan du skrev att du ville börja rida igen har jag velat göra det också. Men nu fick jag en ny bild i huvudet – motorcykelkörkort först och sedan svänga upp på stallbacken, ta av mig MC-hjälmen, sätta på mig ridhjälmen och galoppera iväg! Du är en inspirerande dotter❤️! (Men aldrig i livet bungyjump!)

 • CC

  Så sant ang coolheten i att vara hästtjej!
  Det är inte för intet det sitter mer än en (fd/nuvarande) hästtjej som ledare av olika slag på div arbetsplatser.
  Och att lära sig ta ansvar för ett annat liv i tidig ålder är ju toppen.
  Alla egenskaper en tränar upp som hästtjej som du räknade upp är ju klockrena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *