Konsumtionsglädjen,  Länkkärlek

Systerskap och konsumtion

banditbrand

En grej som är ganska tröttsam inom motorcykelscenen är att den är så sjukt mansdominerad. Jag känner mig ofta så himla less på den här mansklubben som består av en massa snubbar som klappar varandra på ryggen, samtidigt som kvinnor som kör motorcykel blir betraktade antingen som ”sexiga” eller som ”en av grabbarna, fast lite sämre”. Jag önskar att vi kvinnor som kör hoj kunde få vara just det—kvinnor som kör hoj—stället för att vi alltid ska behöva förhålla oss till männen och deras grabbkultur.

Därför älskar jag (och tjatar om) Babes Ride Out så mycket, de är verkligen definitionen av systerskap. Och under det senaste året eller så har jag gjort en poäng av att i huvudsak bära kläder och accessoarer tillverkade av kvinnor och/eller sålda av kvinnoägda företag.

Med det sagt, här är några grymma (amerikanska) webbshoppar som drivs av kvinnor:

Bandit Brand – T-shirts och linnen med snygga tryck, mycket country/biker/Americana-stuk. Nästan alla mina favorittishor kommer härifrån (inklusive den på bilden ovan). Jen som äger Bandit Brand köpte nyligen en gammal westernstad mitt i Kalifornien där de håller spelningar och annat kul. Kolla in Bandit Town!

Shoppe 815 – Allt från kläder till inredningsprylar till hemmastöpta doftljus. Jag har ett av ljusen som doftar Campfire. Som att sitta vid en lägereld i skogen fast man är hemma i vardagsrummet.

Jackalope Trading Co – Ägs av min kompis Savannah, som är något av en mästare på att hitta coola vintageprylar. Mycket gamla Harley-tees och Americana.

Born a Bad Seed – T-shirtar med tuffa tryck för tjejer. Nästan alla tryck går dessutom att få på perfekt slitna tunna vintagetishor.

Puss in Boots Vintage / Ride the Sky Silver – Min kompis Danielle har en fysisk butik i San Diego där hon säljer sina vintagefynd, och nyligen började hon även tillverka smycken. Sjukt fina grejer!

Halona Glass – Twiggy är glaskonstnär och tillverkar även helt fantastiska smycken. Väldigt prisvärt dessutom!

Moldie Goldies – Sjukt söta handsydda underkläder.

Idylwild – Kläder för bikers, hippies och hipsters. Många fina linnen.

Souvenir Jewelry – Smycken för metalheads och stoners, eller egentligen vem som helst som vill se lite tuffare ut.

Midnight Rider – Vintageinspirerade tryck och bandtishor. Inte jättebilligt, men hade jag haft råd skulle jag köpt typ allt.

Earth and Bone – Magiskt fina smycken tillverkade av allt från stenar och kristaller till upphittade djurben.

2 Comments

  • Carro

    Du är så cool och verkar ha en sådan sund inställning till livet. Tänk om det kan komma en dag då vi betraktas som likvärdiga människor oavsett kön och kan acceptera att vi är människor som har samma värde och istället för att klanka på varandra kan ta tillvara på varandras olikheter. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *