Bra saker,  Vardagsanekdoter

Tandborste och tandtråd kommer man långt med

Idag gick jag till tandläkaren……. för första gången på nästan sju år. (Jag skrev om detta för ett halvår sen, men tydligen tog det mig ett tag att faktiskt komma mig för att boka en tid.)

Jag var ganska nervös, och inte blev det bättre av att tonårstjejen som var före mig skrek och grät under större delen av sitt besök. Hennes mamma som satt i väntrummet försäkrade mig dock om att hennes dotter bara var mesig, och att det här var den bästa tandläkaren någonsin. De hade åkt 10 mil (!) bara för att få träffa just honom. Själv hade jag promenerat ett och ett halvt kvarter, men ja. Alla är vi olika.

Själva undersökningen gick dock helt okej. Till exempel detta sjuka: jag hade inte ett enda hål! Har fortfarande, vid 28 års ålder, aldrig haft hål i tänderna. Och tandläkaren var helt chockad över hur rena mina tänder var, han upprepade säkert fem gånger hur imponerad han var. Exceptional mouth hygiene utan att gå till tandläkaren på sju år, BOOM.

…. Sen att mina tänder är sjukt sneda och inte får plats i min mun och att jag antagligen kommer behöva operera ut minst ett par visdomständer någon gång i framtiden är en annan sak. Min plan of action är att fortsätta ignorera detta så länge det går.

sannaicecream

6 Comments

 • Ulf

  Klart värt att fira med en glass!
  Du har nog ärvt din farfars sneda tänder.
  Din far hade tandställning i tonåren, men det tycker jag du är för gammal för. Så länge tänderna är hela och friska får de gärna vara lite sned tycker jag.
  Bra gener kanske bidrar 🙂

 • Fia

  Skönt att du inte hade några hål! Är det lika dyrt med tandläkare där som här i Sverige? 😛

  Tack för en superblogg och instagram! Du är en förebild för mig ska du veta! 🙂

  • Cinderalley

   Åh tack snälla! Tandläkare är svindyrt här om man inte har försäkring, men det har jag så det var gratis, wohoo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *