Vardagsfilosoferande

Vuxna män(niskor) som beter sig som barn

Läser Marias inlägg (här och här) om hennes man som inte städar/plockar upp efter sig samt allt medhåll i kommentarerna och blir chockad. Är det så att typ alla kvinnor som lever i ett förhållande med en man får agera hushållerskor/projektledare för att någonting över huvud taget ska bli gjort? Jag undrar vad det är för fel på alla dessa vuxna män som inte kan ta lite jävla ansvar för att hushållet inte faller ihop och att deras sambos inte får psykbryt.

Och så tänker jag på min kille som har det renaste hemmet jag någonsin sett, som aldrig lämnar disk odiskad över natten, som tvättar sängkläderna varje vecka, och som dammsuger så fort det ligger lite damm i hörnen.

Och så inser jag att jag är mannen i det här förhållandet.

Jag har inga problem med att det är lite skitigt hemma. För mig är städning en sån sisyfos-syssla; det känns som slöseri med tid och energi eftersom det bara kommer bli skitigt igen. Och jag undviker helst att diska innan diskhon är så full att jag inte har något annat val.

Men jag bor än så länge själv. Det drabbar ingen oskyldig om jag inte diskar på en vecka eller väntar en dag med att torka upp suspekta fläckar från golvet.

Men vi kommer att bo tillsammans snart, och jag tänker att då får jag väl liksom bara skärpa mig. Inte en chans att jag skulle låta min kille må dåligt över att min lathet. Det borde väl inte vara så svårt? Vi är ju trots allt vuxna människor.

ninjadirt
Huvudanledningen till att mitt hem är skitigt ^^

3 Comments

 • Jenny

  Eftersom jag ar hemma mer an min man sa faller stadandet ofta pa mig, men jag forstar att det blir sa nar han jobbar sent. man kanske inte vill komma hem och behova stada eller att slosa varje ledig dag pa att stada. men jag ar ratt dalig pa det har med att stada, sa da far han agera projektledare at mig. Nar vi val stadar tillsammans sa ar vi a damn good team 😀

  • Cinderalley

   Ja, men det kan man ju förstå, man får ju lösa saker på det sätt som funkar bäst med ens egna förutsättningar. Det jag har problem med är snarare när en person gör extremt mycket mer bara för att den andra personen är lat/ovillig, det känns inte så schyst.

   • Jenny

    Jo, det haller jag med om. Och just det har att vissa man forvantar sig att kvinnor tar hand om det dar hushalliga. Min man jobbade med en san kille en gang. Grabben var saaa forvanad over att Robert ar gift med nagon som helst delar sysslorna 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *