Nära döden-upplevelser,  Vardagsanekdoter

Bevis på den globala uppvärmningen

Idag regnade det igen. Jag vet att många undviker att prata om vädret eftersom det ses som en konversation i brist på riktiga samtalsämnen, men för mig är vädret oerhört intressant att prata om. Detta är till exempel helt sjukt:

San Diego broke its all-time July rainfall record Saturday when 1.03 inches fell. That broke not only the July single-day record of 0.83 inches set July 25, 1902, but also the record for an entire July’s rainfall, which was 0.92 inches July 1-31, 1902.

It’s also more rain than San Diego saw in all of January this year; on average, January is the second-wettest month and July the second-driest, with January averaging 66 times more rainfall than July. The only other time July has out-dampened January in San Diego was 1976, when July had 0.02 inch to January’s trace.

San Diego added to its total Sunday with another 0.66 inch of rain as of 11 p.m. The month-to-date total of 1.70 inches, which fell in less than 36 hours, is more rainfall than San Diego had seen in the previous 101 Julys combined; a total of 1.68 inches fell during July from 1914 through 2014 in San Diego.

Det har alltså regnat mer i San Diego de senaste dagarna än i alla julimånader kombinerade sedan 1914!? Om det fortfarande är någon som sitter därute och förnekar den globala uppvärmningen så är ni välkomna till Södra Kalifornien. Där vi gick från extrem torka till extrema översvämningar över en helg.

sunsetmoto

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *