Vardagsfilosoferande

Det dåliga och det bra

Jag har i ganska många år levt med huvudet lite i sanden, för min egen mentala hälsas skull. Så där att jag liksom aktivt undviker nyheter och politiska diskussioner eftersom jag bara blir arg, uppgiven, och vill slå alla idioter hårt i ansiktet. Och jag vet inte om det är för att de senaste veckorna har varit värre än vanligt, men jag har börjat tappa det en smula. Så om ni undrar varför det bloggas lite dåligt här är det för att jag har svårt att fokusera på vardagliga uppdateringar när hela världen är åt helvete och jag egentligen skulle behöva stå på toppen av ett berg och bara skrika rakt ut.

Men tänker ändå att det finns positiva saker som jag bör lägga fokus på istället. Till exempel detta:

+ På torsdag kommer min pappa och bonusmamma hit. De har inte varit i San Diego på över 5 år, och det ska bli så himla himla fint att få hänga i några dagar. Samt att de får träffa min kille för första gången.

+ Om tre veckor flyger jag till Portland och möter upp ett gäng tjejer med motorcyklar. Sen kör vi norrut från Oregon till Washington och campar i bergen i några dagar. The Dream Roll heter eventet. Det finns få saker jag gillar så mycket som att köra hoj tillsammans med en massa coola kvinnor.

newbike

+ Min nya hoj, som vi helt plockade isär dagen efter jag köpte den, börjar se ut som en motorcykel igen. Jag och Paul tillbringar varje ledig stund i garaget och meckar med den, och hittills har allt blivit över förväntan. Vi bygger liksom min drömhoj här hemma, det är stort.

paulsannajaynes

+ Den här killen. Har jag sagt hur mycket bättre allt är tillsammans med honom?

8 Comments

  • Cinderalley

   Ja, får låna en där. Hade helst kört min egen hela vägen upp, men det skulle ta för lång tid och jag har ingen semester kvar. Oh well!

 • Sofia

  Usch, jag är också sån. Jag undviker nyhter på tv och tidningar om jag kan, för jag blir så lätt påverkad av det och mår snabbt väldigt dåligt. Världen kan vara en väldigt hemsk plats, men den har också mycket bra saker. Man får som sagt försöka fokusera på det bra istället för det dåliga (även om det är svårt ibland).

  Så härligt när föräldrar hälsar på! Mina var här förra veckan och det blir extra härligt när man inte ses så ofta.

  Du och Paul är ett så fint par, och jag tycker det verkar så mysigt att ni mekar tillsammans (:

 • Sofia

  Jag orkar bara inte. Jag bor dessutom i Umeå, du kan ju tänka dig hur pratet, oron, vreden går om hagamannen. Men orkar inte ta in det. Man får påminna sig själv om att: skit kommer alltid finnas, jag får själv försöka vistas kring sådant som bidrar till mitt liv på ett positivt sätt. Låter lite carpe diem men det är liksom så man får försöka leva och välja sin omgivning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *