Drömhuset

Hemma hos oss: Vardagsrummet

Precis som Jenny och Maria älskar jag att se hur folk bor. Så jag hakar väl på och visar lite också! Först ut: vardagsrummet.

lr1

Jag och Paul bor alltså i ett litet hus på tre rum och kök, med garage och två uteplatser. Det rum vi tillbringar absolut mest tid i är vardagsrummet. När jag flyttade in för några månader sen var alla väggar beiga, vilket jag tyckte var lite tråkigt. Så vi målade en vägg röd. Så här har typ alla mina bostäder sett ut sen jag var tonåring. Rött, svart, böcker och massa grejer på väggen. Undrar när man växer ifrån det? Och så katter då. Katter överallt.

lr2

Jag gillar taxidermy men tycker att det skulle kännas obehagligt att ha riktiga döda djur på väggen. Så för ett par veckor sen köpte jag det här fejk-djurhuvudet, som ändå ser hyfsat verkligt ut. Tycker att det passar bra där uppe.

lr3

Sprit, vinylskivor, gitarrer, böcker, en mandolin, en jordglob, en kaktus och en gammal motorcykeltank. Bra-att-ha-grejer, liksom.

lr4

Jag hade en liten köksö/barvagn från IKEA som var vit när jag köpte den. Men en dag för några veckor sen fick jag ett ryck och målade den svart istället, för att ha ett snyggt ställe att förvara all sprit på. Jag är ganska otålig och dålig på att vara pysslig, så det är kanske inte världens snyggaste lack om man tittar nära. Så det behöver man ju kanske inte göra. Jag vet för övrigt inte varför vi har så mycket alkohol egentligen, jag dricker till exempel inte sprit över huvud taget.

lr5

Om man sitter i soffan  och tittar rakt fram ser det ut så här. Båda sovrummen ligger till vänster, garage och uteplats till höger, och rakt fram på andra sidan väggen ligger köket. Paul gillar när allt är symmetriskt, och jag gillar när det är asymmetriskt. Så just den här väggen är något av en kompromiss.

7 Comments

 • Josefine

  ÅH! Snyggt! Fick dessutom en rysning av ren njutning när jag såg vilken ordning ni har. Det är i stort sett omöjligt med barn som river ner allt. Kan ibland gå och tänka på när barnen flyttat hemifrån så att jag kan få ställa alla mina saker rakt och fint (ja, det låter ju helt sjukt när jag tänker efter). Så kul att se hemma-hos-bilder i alla fall!

  • Cinderalley

   Haha, roligt! Fast jag känner typ likadant med våra katter, de välter grejer och det är katthår överallt. Passade på att ta de här bilderna när det var nystädat…

 • Jenny

  Vad fint ni har det! Jag gillar taxidermy och sant med, sa jag har en liten samling med wet specimens och sant. Hade t.o.m en taxidermy mus i haret nar jag gifte mig 😀 Gillar alla prylar ni har framme. Sant som verkligen gor ett hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *