Äventyr,  Motorcyklar

The Dream Roll 2015

Igår var det exakt 7 år sen jag flyttade till Kalifornien. Det firade jag genom att tillbringa helgen i the Pacific Northwest, som i alla fall så här års har ungefär samma klimat som Sverige. Regn, regn och mer regn, med andra ord.

Jag landade i Portland, Oregon, torsdag kväll, och mötte upp med ett gäng kompisar som redan var där. Nästa dag var det dags för The Dream Roll, en motorcykel-camping-träff för bara tjejer, mitt ute i ingenstans vid Mount Adams i Washington, ungefär två timmar nordost om Portland.

tdr0

Jag fick låna en hoj av Billie, en man i 60-årsåldern som jag träffade på El Diablo Run i Mexico för några månader sen. Han och hans fru, som också kör hoj, bor i Vancouver, Washington, strax norr om Portland, och de är världens snällaste människor. Bara en sån sak som att Billie lät mig köra sin FXDX (en betydligt större H-D-modell än min Sportster) upp i bergen hela helgen!

tdr1
Efter att jag hade hämtat upp hojen åkte jag och mötte upp med resten av tjejerna på White Owl Social Club, en bar i Portland. Sen körde alla därifrån till själva campingplatsen i mindre grupper.

tdr3

tdr2

Lana och Becky, som anordnade eventet, hade gjort så himla fint!

tdr4

“Fuck Pants” var lite temat för helgen. Det, och regn.

tdr5

På lördagen regnade det oavbrutet hela dagen. Det var en massa utflykter planerade, och några tappra själar trotsade regnet och tog hojarna till lite olika destinationer. Jag hade problem med kopplingen på “min” hoj, så jag hoppade in i en bil med några tjejer jag kände och åkte på bilutflykt istället.

tdr6

Vi stannade och tog lite bilder på vägen. Mycket granskog, björkar och mulet. Väldigt mycket svensk höst över det hela.

tdr9

Efter ett par timmar på vägen hittade vi äntligen vad vi letade efter. Det här vattenfallet! Så sjukt vackert, bilderna gör det inte alls rättvisa. Naturen alltså, ÅH.

tdr12

Vi klättrade ända ner till själva floden med hjälp av ett rep som någon hjälpsam person hade hängt upp. Vi hade egentligen tänkt bada också, men det var alldeles på tok för kallt.

tdr8

tdr11

Vi klättrade ut på en stock i alla fall!

Jag hade ingen ordentlig kamera med mig, så ursäkta kvalitén på bilderna ovan. Här är några bättre foton från själva campingplatsen, tagna av John Waller:

11952766_10155968597300114_3484201976432205891_o

11894616_10155968616380114_7692841803359720576_o

11884579_10155968612345114_6146424200694536691_o

FINT VA?!

tdr7

Sen blev det söndag och dags att åka hem. Det regnade fortfarande oavbrutet, så alla gjorde sitt bästa för att hålla sig någorlunda torra. Jag hade med mig ett regnställ som jag hade panikköpt på Walmart innan jag lämnade San Diego, efter att ha kollat väderleksrapporten och insett att det nog var nödvändigt. Och tack gode gudrun för det, utan det här regnstället hade jag varit totalt genomvåt och hatat livet. Nu klarade jag mig undan med blöta händer och fötter.

Ger den här helgen 3,5 av 5 möjliga. Hade det inte varit för regnet hade den fått 5. Hatar verkligen regn.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *