Det ofattbara

Världen är åt helvete

Bor i ett land som hjälper 0,83 flyktingar per 1000 invånare (i Sverige är motsvarande siffror 14,77 per 1000, enligt Amnesty) och önskar att jag kunde göra mer än att bara skänka pengar. Jag kanske är cynisk, men jag tror inte att de flesta amerikaner ens är medvetna om att den största flyktingkrisen sedan andra världskriget pågår på andra sidan Atlanten just nu.

Men det är kanske inte så konstigt egentligen, det pågår så mycket skit i det här landet också. Även om proportionerna är fel så tror jag att det känns mer relevant för många liberaler att försöka förhindra att Donald Trump blir vald till president, än att skänka pengar för att hjälpa syrianska familjer på flykt.

Det ena behöver ju dock inte utesluta det andra.

Men fan vad världen är åt helvete just nu.

2 Comments

  • Linda

    Jag vägrade att åka till USA när George Bush var president, låter kanske knäppt men avskydde karln. När Obama tog över åkte jag dit, och har nu varit där 4 ggr! 🙂 Femte gången snart. Får passa på innan en galning tar över igen…och blir det Trump håller jag mig borta.;)

    • Cinderalley

      Haha, I hear ya. Jag flyttade till USA bara några veckor innan Obama valdes till president första gången, så jag slapp bo här under Bush. Om Trump blir vald får vi väl flytta till… jag vet inte ens? Nya Zeeland? Canada?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *