Irritationsmoment

Ett nytt lappmysterium

Kommer ni ihåg för typ två år sen när det var någon som lämnade lappar och presenter på min bil och utanför min ytterdörr, och jag till slut kände mig så förföljd att jag polisanmälde? Jag vet inte om jag skrev mer än så om det, men jag fick i alla fall reda på vem det var som lämnade lapparna, och det visade sig vara en av mina nära vänner som… tyckte att det var ett roligt skämt? Eller något, jag fick faktiskt aldrig någon anledning till varför hon gjorde det. Jag bröt däremot helt kontakten med henne och blockade henne överallt, och har inte pratat med henne sen dess. Good riddance.

I lördags var jag och Paul ute och firade en kompis födelsedag. Jag var trött och åkte hem ganska tidigt och gick och la mig runt midnatt medan Paul fortfarande var ute och svirade. Runt 2-tiden vaknade jag av att Pauls hund som låg och sov i sängen med mig hoppade upp och började skälla som en galning. Sen somnade vi om, och vaknade igen när Paul kom hem vid 4-tiden. Hörde att han sa något om en uggla innan jag somnade om igen.

Nästa morgon när jag öppnade ytterdörren för att släppa ut hunden och katterna fick jag syn på en ganska stor plåtuggla som stod vid vår grill precis utanför dörren. När jag undersökte den närmare upptäckte jag att huvudet var ett lock, och inuti ugglan låg en lapp (se bild nedan).

uggla

Till saken hör att framsidan av vårt hus är inhängnad av ett 150 cm högt trästaket utan insyn, med en grind som är ganska knepig att öppna om man inte vet hur man gör. En person som aldrig har haft stalkers eller någon som lämnat obehagliga anonyma meddelanden hos en skulle kanske vifta bort detta som ett harmlöst fylleskämt.

Men det faktum att någon har tagit sig till vårt hus, som ligger på en väl gömd bakgata i ett område som folk generellt har svårt att hitta till, mitt i natten, medan jag var ensam hemma, och tagit sig upp för garageuppfarten, öppnat vår krångliga grind och gått ända fram till ytterdörren trots en hysteriskt skällande hund på andra sidan, för att lämna en stor plåtuggla med ett kryptiskt meddelande i… Det är liksom ingen tillfällighet, och om det är ett skämt är det inte roligt. Jag är så trött på att behöva känna mig otrygg i mitt eget hem. Det är tredje gången gillt nu, i tre olika hem.

WHY MEEEEEE!?

(Och nej, jag är 99,9% säker på att det inte är samma person som tidigare. Om inte annat vet hon inte var jag bor.)

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *