Vardagsfilosoferande

#TeamJess

gilmoregirls

Det är lite fånigt att vara helt känslosam och insnöad på en tv-serie, va? Jag inser det, men har ändå svårt att uppbåda någon sorts distans till detta fantastiska: Gilmore Girls kommer tillbaka!

Eftersom flera personer redan har gjort mig personligen uppmärksam på detta så antar jag att folk vet vilken GG-nörd jag är. Till exempel för att: jag skrev min B-uppsats på JMK om populärkulturella intertextuella referenser i Gilmore Girls (och döpte uppsatsen till ”Welcome to the S.H., bitch”), det enda jag över huvud taget äger på DVD är alla 7 säsonger av serien, och jag döpte min förra motorcykel till Lorelai.

När folk frågar hur det kommer sig att jag pratar amerikanska utan svensk brytning brukar jag hävda att det är Gilmore Girls förtjänst. Och varje gång jag ser om hela serien (dvs minst en gång om året) blir jag helt osugen på att någonsin se en annan serie igen, eftersom ingenting ens kommer i närheten av att vara lika smart och roligt.

Så att den bästa tv-serien som någonsin gjorts (!) får en uppföljning, dessutom i Amy Sherman-Palladinos händer, är en så fantastisk nyhet att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag fyller år om en vecka, så jag tänker tolka detta som en tidig födelsedagspresent. Tack, Netflix!

11 Comments

 • Anna

  Gilmore Girls is the shit, jag växte upp med serien och kan gå på hur länge som helst om hur underbar den är samt hur fantastiskt komplex relationen mellan de tre huvudkaraktärerna är (Emily är också en Gilmore Girl). Jag älskar när det är så välskrivet/välagerat att man förstår var personerna kommer ifrån, hur de formades och varför deras relationer med varandra ser ut som de gör. Det här var veckans bästa nyhet.

  Gillade dessutom 16 Horsepower som soundtrack till videon i det tidigare inlägget, David Eugene Edwards är ett geni.

  • Cinderalley

   JA! Älskar att kvinnorna i serien får vara riktiga, komplexa människor med allt vad det innebär. Männen är lite plattare, men det tycker jag är ganska skönt som omväxling.

   Håller med om David Eugene Edwards. Den här bloggen är ju dessutom döpt efter en 16HP-låt, så jag är något av ett superfan 😉

   • Anna

    Nu när du säger det, männen är lite platta! Jag har ens inte tänkt på det tidigare. Jess skulle jag nog klassa som den mest komplexa manliga karaktären.

    Inte heller fångade jag upp var bloggnamnet kom ifrån. 🙂 Min ursäkt är att jag fortfarande håller på att lyssna mig genom hela 16HP:s back catalogue på Spotify; började med Wovenhand. Har inte varit så här exalterad över något band/någon musiker sedan jag var 12 och upptäckte Metallica.

 • Katta

  Gilmore är en rakt igenom UNDERBAR TV-serie. Jag älskar den så innerligt och ser den banne mig på repeat. Och ÅH! Du måste ju skrivit den bästa uppsatsen EVER! Så pass avis nu!

  PS. Team Jess FTW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *