Vardagsfilosoferande

Dagens: Hej då Miljöpartiet

Den här ledaren i ETC om vad vi egentligen ska med Miljöpartiet till nu gör mig så himla illa till mods. För att jag håller med om varenda ord. Jag har röstat MP i varje riksdagsval sen jag blev myndig, mycket för att jag känner att deras närvaro har tvingat de andra partierna att förhålla sig till miljöfrågan på ett eller annat sätt. Men så är det ju inte längre. Och jag kan inte med gott samvete lägga min röst på ett parti som så grundligt har svikit sina värderingar och sina väljare. Så hej då, Miljöpartiet. Det var trevligt så länge det varade.

Vem behöver ett lydigt stödparti som gråtande tvår sina händer?

Sverige behöver modiga som står upp för flyktingars rätt, inte ett miljöparti som administrerar stängda gränser och samtidigt delar ut broschyrer mot rasism.

Kommer partiet falla samman nu? Vem vet. MP kanske kan klara sig kvar i riksdagen trots att partiet svikit sina väljare på alla de punkter man lovade förändring.

Men den stora gåtan är snarare den här:

Vad ska ni, MP, göra där egentligen?

Vad ska vi med er till?

2 Comments

  • andrea

    Jag har lite svårare att döma faktiskt. Vi står ju tyvärr inför ett scenario som är en historisk ovanlighet – med såpass många flyktingar men där mottagande är extremt ojämnt mellan medlemsländerna i EU. När man ställs inför extremer så måste även den bäste inse att övertygelse & realitet inte alltid kan gå hand i hand. Jag önskar också att vi kunde fortsätta ta emot flyktingar i den omfattning vi redan gjort. Men det är verkligen inte hållbart när tex våra egna grannländer Danmark & Finland knappt tar emot någon alls.

    Jag önskar att EU hade berättigat sin egen existens & faktiskt hanterat den här situationen korrekt från början. Tvinga alla medlemsländer att dra sitt strå till stacken. Sluta mjäka. Varför har vi ens ett centralstyrt EU om inte katastrofer av den här typ kan hanteras?

    Själv blir jag snarare ännu mer EU-hatisk allt det här. Hej då EU, är snarare min replik.

  • Concha

    Ja, hejdå MP. Har också alltid röstat på dem, fram tills 2014 då jag faktiskt la min röst på FI. Men nu känner jag att jag inte törs gå tillbaka till MP igen. Det här var ett stort svek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *