Sverige vs. USA,  Vardagsanekdoter

Christmas soda

julmust

Paul och jag ska fira jul tillsammans med två svenskar i år. Visserligen på Hawaii, så kanske inte en helt typiskt svensk jul, men ändå. Jag kände i alla fall att han nog behövde komma in lite i den svenska julstämningen, så jag köpte en flaska julmust till honom på IKEA.

Jag översatte julmust till Christmas soda, och förklarade att runt påsken heter det Easter soda istället. Själv dricker jag inte läsk och har egentligen ingen åsikt om varken julmust eller påskmust. Men Paul är eld och lågor över sin Christmas soda och har berättat för alla sina vänner om den magiska svenska juldrycken.

Men nu har den stått i kylen i typ två veckor och han har fortfarande inte öppnat den. Jag misstänker att han är rädd att bli besviken, eftersom han har jobbat upp gaaaanska rejäla förväntningar. Jaja. Vi får väl se hur det går.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *