Amerika,  Vardagsfilosoferande

Donald “Degloved zoo penis” Trump

Jag hade en konversation med min ömma moder häromveckan. Hon förfasade sig över att Donald Trump är den ledande republikanska presidentkandidaten i USA, med all rätt. Själv är jag hyfsat övertygad om att det hela är en detaljerad long con designad för att se till att den demokratiska presidentkandidaten (läs: Hillary Clinton) vinner i nästa års val.

Liksom, bara en sån sak som att Donald Trump tidigare har varit registrerad demokrat, och har donerat stora summor pengar till både Hillary och Bill talar emot det faktum att han faktiskt är seriös som republikansk presidentkandidat. (Nu googlade jag för att dubbelkolla att dessa uppgifter stämmer och hittade den här artikeln som redan har sagt allt det jag tänkte säga i frågan, plus lite till.)

Obs att detta inte är något försvar av Donald Trump. Han är en fruktansvärd människa och jag skulle hellre hugga av mig ett finger eller flytta till ett krigsdrabbat land än bo kvar i ett USA där han är president. Men grejen är att jag inte är orolig. Det är inte en chans att han blir vald, även om han mot förmodan lyckas få GOPs nominering. Snarare ser jag som sagt hans medverkan i valcirkusen som ett sätt att säkerställa ytterligare fyra år med en demokratisk president.

Säga vad man vill om Trump, men han vet hur man skapar rubriker. Den här är kanske den roligaste av dem alla. Genierna på Jezebel har samlat alla fraser de använt för att beskriva Trump under året som gått. Några av mina favoriter:

 • An ambitious corn dog that escaped from the concession stand at a rural Alabama fairground, stole an unattended wig, hopped a freight train to Atlantic City and never looked back
 • Orange asshat
 • Fart-infused lump of raw meat
 • Noted troll
 • Man-shaped asbestos insulation board
 • Degloved zoo penis

Men alla är så roliga att det är svårt att välja. Hela listan här.

6 Comments

 • Gunnie

  Jag önskar att jag vore övertygad om hans “goda syfte”! Han förstör ju både sitt eget och USA’s rykte , är det inte helt rubbat att få omvärden att tro att USA består av sinnesrubbade rasistiska sexister – och egentligen ha en helt omvänd agenda?!! Nä, det har jag svårt att köpa. Och det värsta är väl i så fall alla som jublar över en presidentkandidat som äntligen säger “vad folk tycker” om han inte tycker så!!! USA alltså!

  • Cinderalley

   Fast USA består ju till stor del av rasistiska sexister, och jag tror inte direkt att Donald Trump är ett undantag. Alltså, jag tror att han tycker mycket av det han säger, men jag tror också att han vet vilka knappar han ska trycka på. Men å andra sidan verkar ju ungefär samma sak pågå i Sverige just nu, bara att Sveriges Donald Trump heter Sverigedemokraterna och sitter redan i riksdagen.

 • Gunnie

  Det var en jätteintressant artikel i DN idag “Den nya högern ett eko från 1930-talet”, som handlar om de nya unga och “intellektuella” Sverigedemokraterna som uppfattar sig som elitistisk i kraft av sin utbildning och kunskap om hur man ska klä sig, uppföra sig och uttrycka sig, till skillnad mot den “vanlige” sverigedemokraten som mer står på en neandertalares nivå! Usch det var en riktig obehaglig artikel! Skulle vilja länka till den, men den är låst för icke prenumeranter, så jag vet inte hur man gör. Kan klippa ut den och skicka den till dig!

  • Cinderalley

   Jo jag läste den också. Sjukt obehagligt! Det känns på något sätt bättre att intala sig att alla som röstar på SD gör det för att de är outbildade och inte vet bättre. Istället för att inse att en stor del av väljarkåren faktiskt är neonazister på riktigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *