Listor,  Metabloggande

2015 i backspegeln

Jag har gjort den här listan varje år (utom 2013 tydligen?) i ganska många år nu, så jag får väl följa traditionen och göra den i år igen.

wedding

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag var brudtärna på min systers bröllop i Peru i mars. Det var mitt första besök i Sydamerika och min första gång som brudtärna. Och så opererade jag mig för första gången (om man inte räknar Lasik).

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Antagligen, men jag har slutat hålla reda på vem som kläckte vilken unge när. Det låter kanske inte så sympatiskt, men typ alla jag känner har ju fått barn de senaste åren såatteh.

4. Dog någon som stod dig nära?
Räknas Lemmy?

DSC_0039

5. Vilka länder besökte du?
USA, Mexico, Peru. Samt följande amerikanska delstater: Kalifornien (duh), Nevada, Hawaii, Oregon och Washington.

6. Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
Jag saknade familj och vänner i Sverige, men förhoppningsvis lyckas jag ta mig till Stockholm i sommar.

7. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Jag kommer minnas alla resor och äventyr, men inte nödvändigtvis några datum.

8. Vad var din största framgång 2015?
Kanske att allt liksom föll på plats? Jag avancerade på mitt drömjobb och flyttade ihop med min drömman i ett perfekt litet hus i ett perfekt område, med våra sjukt gulliga djur och alla våra motorcyklar. Känner mig väldigt nöjd med detta livet.

9. Största misstaget?
Jag kommer aldrig på något att svara på den här frågan. Jag är antingen perfekt, har dålig självinsikt, eller förtränger alla mina misstag. Välj själv!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag skadade benet i en liten motorcykelkrasch i Peru, samt opererade en nerv i armbågen. Jag gick dessutom i sjukgymnastik och akupunktur under större delen av året för skador i handleden och axlarna. Men förutom att jag har haft ont i kroppen så har jag mått rätt bra.

babes_ride_out_24-RVCA

11. Bästa köpet?
MIN NYA HOJ.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Den ovan nämnda nya hojen. Dels är den det dyraste jag någonsin köpt, och dels har jag lagt en massa pengar på uppgraderingar för att få den att se ut och prestera som jag vill. Ett evighetsprojekt som nog kommer fortsätta i år också… Men värt det!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Motorcyklar, solsken, kärlek, katter, hundar, vänner, musik, resor, hästar, mat, öl och skor. Så ungefär samma som vanligt med andra ord?

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015?
Jag får väl säga Hot Water Musics ”Drag my body” eftersom det var den jag lyssnade på flest gånger under 2015 enligt Spotify.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har varit så glad de senaste åren att jag tror att det är svårt att toppa. Men kanske ungefär lika glad i alla fall? Jag vet inte, det verkar som att de flesta hade ett riktigt skitår 2015, men mitt var ändå rätt bra.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag hade gärna tatuerat mig mer. Det blev sammanlagt bara tre pyttetatueringar under hela året.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat.

20151225_112548

18. Hur tillbringade du julen 2015?
Med att köra motorcykel på Hawaii.

19. Blev du kär i år?
Blev mer kär i min kille.

20. Favoritprogram på TV?
Det jag har kollat på mest under i alla fall andra halvan av 2015 är nog Criminal Minds på Netflix. Men nu är jag på tionde och sista säsongen, så snart måste jag komma på något nytt att kolla på. Så fort Paul kommer hem från sina föräldrar kommer vi nog börja på Making a Murderer eftersom alla pratar om den just nu.

21. Bästa boken du läst i år?
Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri.

22. Största musikaliska upptäckten?
Oj, jag vet inte. Ghost kanske? Fast de spelade i San Diego för några månader sen, bara några minuter från mitt hus, och jag hade biljetter, men jag gick ändå inte på spelningen. Det var en måndag och jag var trött och det regnade. Men det är ju ganska dåliga ursäkter, jag är kanske bara inte ett tillräckligt stort fan?

23. Något du önskade dig och fick?
En Dyna. Alltså min nya hoj. Fast fick och fick, jag köpte den ju till mig själv.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Ett slut på all smärta i axeln och handleden. Jag hade också hoppats på att min andra motorcykel skulle vara körbar vid det här laget, men vi har haft så mycket annat för oss och den har hamnat lågt på prioriteringslistan. Snart så!

bro2015

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Jag firade helgen innan med Babes Ride Out. På själva födelsedagen mitt i veckan gick jag till min favoritrestaurang och åt middag med några av mina bästa tjejer.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att Paul inte hade jobbat kväll halva året så att vi hade fått träffa varandra lite oftare. Mindre ont i kroppen. Mindre stress. Mindre regn (I’m looking at you, El Niño).

27. Vad fick dig att må bra?
Solsken och motorcyklar. Eller egentligen precis samma svar som på fråga 13.

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
Lite oväntat kanske, men jag måste nog säga Dolph Lundgren här. Vi träffade honom på Hawaii (!!!) och vi kan väl bara säga såhär, att han har åldrats med värdighet.

29. De bästa nya människorna du träffade?
Har träffat en massa nya bra människor genom motorcykelscenen.

30. Vad har du för nyårslöften inför 2016?
Jag skulle vilja bli starkare, eftersom det är det enda jag kan tänka mig som skulle få mina axlar att sluta göra så ont. Däremot vill jag helst inte börja träna, så vi får väl se hur det här går.

4 Comments

  • Emma

    skönt att någon tar bladet från munnen på fråga 3. de flesta i min bekantskapskrets är inne på omgång två vid det här laget. har dragit ner ambitionen från att kunna namn till att veta vilket kön det är åtminstone. inte för att det är viktigt egentligen, mest att det bara blir så awkward när man “åh, vad stor han blivit” och får svaret “ja, lilla lisa ligger över kurvan”.

    • Cinderalley

      Haha ja, jag har nog för övrigt bättre koll på vad folks husdjur heter än deras barn/respektive. Men det är väl bara jag…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *