Nära döden-upplevelser

Apokalypsen är nära

Alltså, det har regnat så SJUKT mycket idag. När man bor i södra Kalifornien och förfasar sig över lite regn brukar folk från andra delar av landet/världen hånskratta lite och påpeka att vi inte vet något om riktigt regn. Och det må vara sant, jag har trots att jag är född och uppvuxen i Sverige lyckats förtränga alla sorters väder som är värre än 25 grader och solsken.

Men idag har det verkligen regnat PÅ RIKTIGT.

För första gången någonsin fick jag just en “Severe Flash Flood Warning Alert” i mobilen, och min kollega som åkte tidigt från jobbet (eftersom hans brandvarnare var i full gång hemma, garanterat pga vädret på något sätt) fastnade i en översvämning på vägen som förstörde något på undersidan av hans bil? Fick inte så mycket detaljer. Dessutom har ungefär 5 olika personer hört av sig för att kolla så att jag inte körde motorcykel till jobbet idag (det gjorde jag inte), eftersom det i så fall hade blivit svårt att ta sig hem.

Det har hörts sirener utanför precis hela dagen, vilket det gör när det stormar här, mest tror jag för att San Diego-bor inte kan köra bil i regn. Och det smattrar mot rutorna på mitt kontor på 11 våningen just nu, trots att det ser ut så här utanför. Går härifrån nu med en stark känsla av att apokalypsen är nära.

sunsetoffice

 

5 Comments

 • Jenny

  Usch ja, det har regnet! Helt sjukt. Blir alltid jatte orolig for Robert nar han ska kora hem fran jobbet. Han jobbar i Del Mar sa det ar en bra bit bort. Men tydligen var det inte sadar hemskt laskigt ute nar han korde hem, da alla var exakt lika radda. Men det tog typ en och en halv timme for honom, nar det annars tar bara ungefar en halvtimme, kanske tjugo minuter.

  • Cinderalley

   Ja fy, motorvägen är ju typ det sista stället man vill befinna sig på när det regnar här. Nu ser det ganska soligt ut, men jag anar att det börjar igen snart…

  • Cinderalley

   Ja det är ju konstigt när man är uppvuxen i ett land där det regnar hela tiden. Men för många born and raised Kalifornienbor är regn ju något exotiskt. Känner flera personer som aldrig har sett snö (!), bara en sån sak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *