Litteraturbloggen

Det sämsta bokåret någonsin

2015books

Jag kom mig äntligen för att logga in på Goodreads och lägga till alla böcker jag läste under 2015. Det blev en ynklig lista på 16 böcker totalt, vilket nog är mitt sämsta bokår någonsin. Dessutom var det ganska många av dem som jag inte tyckte var speciellt bra, vilket nog är anledningen till att jag inte läste mer än såhär; de sämre böckerna tog helt enkelt för lång tid att ta sig igenom. Här kommer undantagen (de böcker jag gav 4 eller 5 i betyg):

  • Jonas Hassen Khemiri – Allt jag inte minns    
  • Karolina Ramqvist – Den vita staden    
  • Junot Díaz – This Is How You Lose Her    
  • B.J. Novak – One More Thing: Stories and Other Stories    
  • Tom Rachman – The Imperfectionists
  • Miranda July – The First Bad Man
  • Rainbow Rowell – Eleanor & Park    

Jag kan tyvärr inte säga så mycket om de här böckerna eftersom jag aldrig kommer ihåg handlingen i något jag läst (detta gäller även filmer och tv-serier, för övrigt), oavsett hur mycket jag gillade boken och hur många gånger jag läst om den. Så ni får helt enkelt bara tro mig när jag säger att böckerna ovan är läsvärda.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *