Matbloggen,  San Diego

San Diego-tips: Kindred

Foto av Paul Body för San Diego Magazine
Foto av Paul Body för San Diego Magazine

San Diego är ett bra ställe att vara vegetarian på just nu. Det har öppnat en massa bra nya vegorestauranger här de senaste månaderna. Den allra mest spännande heter Kindred och är en vegan black metal-restaurang (!) bara några minuter hemifrån mig. Bra grejer med Kindred:

 1. Maten! De har en massa hemmagjort fejkkött och veganska ostar och allt är så gott att det vattnas i munnen på mig när jag skriver detta, trots att jag fortfarande är väldigt mätt från middagen jag åt där för några timmar sen.
 2. Inredningen! Tänk feminint, viktorianskt, gotiskt och black metal. Och katter. Och guld. Det är kanske den perfekta blandningen, och någon dag vill jag bo i ett hus som ser ut precis som den här restaurangen.
 3. Drycken! Nu dricker jag visserligen inte sprit, men enligt ryktet har de en helt grym cocktailbar. Plus handplockade, specialbryggda, lokala ölsorter som funkar perfekt med maten. ÅH.

Vad vill jag säga med det här inlägget då? Mest bara att jag är mätt och lycklig, och att om ni någonsin lyckas ta er till San Diego bör ni gå och äta på Kindred i South Park. Vår matredaktör på jobbet skrev en artikel om dem innan de öppnade och jag är citerad i den. Har tydligen sagt detta smarta: “I don’t think I’ve ever been this excited about a restaurant opening in San Diego before. It looks amazing!”

6 Comments

 • Agnes

  Så avundsjuk! Visst finns flera restauranger som börjar bli riktigt bra på veganskt och vegetariskt här i Göteborg också men det där ser magiskt ut!

 • Annika

  Super! Tack för tipset. Jag är ju i North Park/Normal Heights så det funkar perfekt med en utflykt dit ner någon dag. Har du provat Sipz på 30th och kan du rekommendera den? Har inte varit men det borde jag också prova. Och jag har tänkt länge att jag ska gå till Jyoti-Bihanga för deras söndagsbrunch men det har ännu inte blivit av. Kanske är dags att köra lite vego-restaurang-hopping och hitta ett par favoriter…passar väldigt bra nu på vårkanten känns det som 🙂 .

  • Cinderalley

   Ja, gör’t! Sipz är jättebra, de har världens godaste vegetariska sushi. Jyoti-Bihanga har den bästa meatloafen, har dock inte testat deras brunch. Och om du är i närheten av Adams bör du även kolla upp Moncai, en annan nyöppnad vegansk restaurang. OCH: Café Gratitude i Little Italy. Och säkert en massa andra som jag glömmer nu 🙂

 • Ida

  Hej,

  Det har varit mycket trevligt att läsa ditt blogg. Påminner mig mycket om min resa till Sverige när jag flyttade hit sju år sen för att plugga. Nu vill jag uppleva nya äventyrer och vill gärna flytta till California. Tänkte fråga dig som har bott där länge att vilka städer skulle du rekommendera? Gillar själv mycket mer hipster lifestyle typ venice stil..Har hört mycket gott om San Diego men hur skulle du jämföra staden med andra städer i California typ SF?

  xxx

  • Cinderalley

   Hej och tack! Jag är väl en smula partisk, men jag rekommenderar såklart San Diego. North Park, där jag bor, har blivit utnämnd av Forbes till “one of America’s Hippest Hipster Neighborhoods” om det nu är något att skryta med haha. Jag älskar San Francisco, men skulle inte kunna bo där pga 1) kallt och regnigt typ jämt, och 2) det är SVINDYRT att bo där. LA är nog helt ok man håller sig borta från Hollywood och inte har något emot all trafik. Annars kanske typ Santa Cruz skulle vara ett alternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *