Metabloggande

Välkommen hit

genevievephoto

Jag har gjort om lite här på bloggen. Flyttade hela kalaset till en ny server igår och passade på att helt göra om designen. Hoppas att ni gillar! (Om ni ser något som inte funkar som det ska får ni gärna kommentera här eller maila på sanna@cinderalley.com)

Ny design och ny server gör att jag känner att jag liksom börjar om lite med bloggen. Så här kommer en liten presentation för er som är nya här.

Jag heter Sanna och fyller 30 i år, tre dagar innan Halloween. Men för tillfället gillar jag att vara 29. Jag bor i ett hus i San Diego med världens bästa kille, två galna katter och en deltidshund. Jag är egentligen från Stockholm, men blev så oändligt trött på evighetsvintern att jag 2008 packade mina väskor och drog till Kalifornien. Sen blev jag liksom kvar här.

Jag är utbildad litteraturvetare och journalist, men har jobbat som webbdesigner/frontendutvecklare de senaste åren. Just nu jobbar jag som webbredaktör på ett magasin, vilket nog är ganska mycket mitt drömjobb.

Min stora passion i livet är motorcyklar. Jag har två Harley-Davidsons, en 2015 Dyna och en 1976 Ironhead. Den här bloggen handlar ganska mycket om motorcyklar, mest för att mitt liv i övrigt gör det. Jag kör hoj så mycket jag bara kan och hinner. Om jag vann en massa pengar på lotto skulle jag säga upp mig från drömjobbet och köra motorcykel jorden runt på heltid.

Jag är vegetarian sen 17 år tillbaka och försöker äta veganskt så gott det går. Jag är feminist och allmänt vänster, och skulle rösta på Bernie Sanders i årets amerikanska presidentval om jag hade rösträtt (och om han fick den demokratiska nomineringen). I Sverige vet jag inte vad jag skulle rösta på längre.

Jag gillar äventyr, öl, sommar, motorcyklar, böcker, katter, bergochdalbanor, boots, tatueringar och punk. Jag ogillar att städa, Donald Trump, friterad mat, sköna snubbar, regn och bilköer.

Men nog om mig. Vilka är ni?

19 Comments

 • Annika

  Snygg design! Jag bor ju också här i SD – pendlar med min man mellan CA och CO och är Assistant Prof. på ett av stadens vanligaste universitet. Två hundar, inga barn. Inga motorcyklar (eller bilar eller TV eller smartphone eller ipad!). Pysslar med yoga, lite sång, litteratur. Intresserad av kultur, teater samt samhälle och politik på flera kontinenter – gillar mat och matkultur – och jobbar rätt mycket. Hej 🙂 .

  • Cinderalley

   Låter som att vi har ganska mycket samma intressen ändå, jag gillar också hundar, litteratur, kultur, politik, mat, etc. Kul med likasinnade svenskar här i stan ju 🙂

 • Ulf

  Snygg design! Mer levande och samtidigt lite strikt. Kul kombo.
  Fattar dina gillar- och ogillar-listor, utom definitionen på “sköna snubbar”. Vad är det för några?
  Det kanske finns en vedertagen definition, som det i så fall vore bra att få lära sig. Vill gärna undvika att hamna på ogilla-listan

 • JennyJ

  Ohhh det dar med skona snubbar, det hade jag aldrig hort innan jag klickade pa lanken dar ovan, men sana ogillar jag ocksa 😀 En san kom in till mitt jobb en dag och borjade dra tarot kort at mig och jag har nog aldrig varit sa obekvam i hela mitt liv. Han var riktigt “smooth” och trodde nog att jag skulle slanga av trosorna vilken sekund som helst.

 • Anja

  Hej, jag heter Anja och har foljt dig ett tag nu. Hade en blogg ett valdigt kort tag men orkade inte… Iaf, jag bor i Nottingham, England sen 11 ar och malar toy soldiers for a living. I ar ska jag ta korkort, sen spara pengar och sen ar planen att kora Portland, OR to Portland, ME pa ungefar en manad! 😀 Det ar en drom jag har haft sen jag var tonaring men maste saga att din blogg verkligen ar inspirerande och ar en av anlednigarna att jag fatt andan ur vagnen, sa tack!

  • Cinderalley

   Hej! Jag undrade just var din blogg hade tagit vägen, vad glad jag blir att du är kvar här i alla fall. Portland kust till kust låter fantastiskt! Kram

   • Anja

    Yay! Brukar kolla in har medans jag ater middag framforlaptopen, haha. Har varit vegan i ett ar nu sa jag uppskattar verkligen dina matinlagg ocksa! kram tebax

 • Hannah

  Jag heter Hannah och bor i Göteborg och följer din blogg sedan länge tillbaka.
  Är normalt dålig på att kommentera men försöker bli bättre (Kanske nyårslöfte fast jag inte sysslar med sånt)
  Jag fyller också 30 i år, på juldagen, och njuter precis som du av att vara 29. Är sambo med en skäggig fin man och jobbar på kontor med nått som knappt går att förklara. Är ett elbolag i alla fall.
  Älskar tatueringar, film, böcker, serier, fotografering, katter och hundar. Har en katt som bor hos min syster då jag tyvärr är lite för allergisk och jag hade en Fransk Bulldog som var min bästa vän som tyvärr efter lång tids sjukdom fick somna in för ett år sedan. Men nu skall hon få bli en memorial tatuering på låret i Mars av en grym tatuerare från Iowa och jag längtar Mega!

  • Cinderalley

   Haha, nu blev jag jättenyfiken på vad du jobbar med! Åh vad sorgligt med hunden, men fint med tatuering. Jag har länge tänkt tatuera porträtt av mina katter, får väl försöka få till det snart. Och: skäggiga män är bäst!

 • Honey

  Anna, 36, bor i Göteborg med man och två katter. Har spelat roller derby och dansat en del, men ägnar mig nu bara åt crossfit när det kommer till sportande (saknar dock att rida, gjorde det i en herrans massa år när jag var yngre, men har varken tid eller råd här). Dataingenjör i grunden, men har mest jobbat som tech support manager och med skrivande i en massa olika former, mest tekniskt där också såklart, men en hel del lite mer kreativ copy också. Älskar att skriva, men får av oklar anledning alltid svårt att få tummen ur när det kommer till privat skrivande, som min blogg eller som att kommentera andra så här. Jobbar för närvarande med ingenting då min tidigare arbetsplats gick i konkurs och endast återanställde utvecklare vilket var alla utom jag (och en tjej som skulle vara mammaledig och ändå inte ville bli återanställd). Något bitter över det fortfarande eftersom jag gjort ingenting i vad som känns som en evighet. Har dock kanske kanske ett jobb på gång nu, vore så sjukt skönt att få känna sig lite behövd igen. I så fall tror jag att jag tänker fira första lönen med att boka in min första tatuering.
  Jag äger möjligen alldeles för många böcker samt spexiga tights, men jag skulle inte vilja vara utan någotdera. Lägger sjukt mycket tid på att läsa, laga mat och kolla på tv-serier, samt på att göra snygga cupcakes.

 • Linnea Geiger

  Feel the buuurn. Ska bli medborgare sa jag kan rosta! Jakla ackliga trump. Tycker du ar tuff som tusan, och tanker att jag ska bli som dig nar jag har TID. Hoppas vi ses i Ca nagon dag! Snygg verison av bloggen!

  • Cinderalley

   Ja, har också tänkt att jag ska bli medborgare mest av den anledningen. Eller egentligen bara av den anledningen! Tack, och kom till San Diego så tar vi en öl 🙂

 • CC

  Vad snygg ‘nya’ bloggen är!
  Jag har hängt med dig i många år=)
  Gillar att få lite CA-liv under de månader vi inte är där 😉
  Läser oftast bloggen via mobilen numera, och det är så knöligt att kommentera genom mobilen. (Om det ens funkar….)
  Men jag hänger kvar även om jag inte syns. Följer dig även via IG, såklart.
  Jag är samma som tidigare….vi försöker åka till USA minst en gång om året. Håller på med våra gamla bilar. Tränar. Går på loppis. Samlar 50-talssaker.
  Bytte jobb för tre år sen. Efter 20 år i handikappomsorgen blev det butik. Började som medarbetare, men sedan ett år tillbaka är jag Kassa-, café- och kundserviceansvarig och sitter med i ledningsgruppen i vår butik. Trivs som fisken i vattnet.
  Om två månader är vi tillbaka i USA. Börjar i Austin, TX. Ska på Lonestar Roundup. Sen kör vi Route 66 till Vegas för att vara på Viva. Avslutar i LA innan vi flyger hem. Wihoo! Längtar.
  Har du förresten hört om nån billig bil, typ $2500som vi kan ha som emballage 😉
  Kram

 • Jennie Johansson

  Vilken härlig blogg!! Superinspirerande och rolig ^^/ Ny läsare här och väldigt glad att jag hittade hit. Vill flytta från Sverige, USA är ett alternativ- England ett annat, men vi tänker vänta tills vår kiddo gått ut nian (2017) vet inte riktigt vad jag kan skriva om mig själv: yogar och mediterar varje dag, älskar tv-serier och böcker och att plugga så jag läser kurser på olika universitet världen över, måla i olja och göra figurer i alla former (modellera, teckna, piprensare you name it) söker jobb och har eget företag (söker jobb för att jag behöver kapital till företaget som är nystartat) Vill från Sverige för att jag känner att det går utför här men ännu mer att det är en för snäv miljö för mig och min familj att utvecklas på både personligt men även jobbmässigt 🙂 älskar skor och väskor (har mest i familjen och roligt nog, minst kläder fast mitt företag är bl.a kläddesign :D) Vi är en supernördig familj (digitala spel i alla former går hem) som hänger mest med varandra och har sjukt roligt ihop! Välkommen att kika förbi min blogg!

 • Liam

  Hej. Hamnade har genom att googla: “att bo i Kalifornien”. Min fru och jag bor i London men jag har planer pa att flytta till Kalifornien. Jag ar nyss hemkommen efter en 10 dagars resa dit (8 i San Diego och 2 i LA). Skulle uppskatta alla mojliga tips 🙂 Tack for harlig, arlig och informativ blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *