Länkkärlek

5 bra grejer att se, läsa, följa och lyssna på just nu

fargo

TV-serie: Fargo

Det här är kanske ingen nyhet för någon längre, men jag och Paul såg just klart första säsongen av Fargo och den var så bra. Serien fångar stämningen och den lågmälda humorn i filmen med samma namn ganska perfekt, och Billy Bob Thornton är som gjord för rollen som sociopatisk yrkesmördare. Nu väntar vi bara på att säsong 2 kommer på antingen Netflix eller Hulu eftersom vi är för lata för att kolla på något som inte finns där.

Film: Being Evel

Igår kollade vi på Johnny Knoxvilles dokumentär om Evel Knievel, våghalsen som blev multimiljonär genom att utföra “omöjliga” stunts på motorcykel under 60- och 70-talen, och på så vis banade väg för en hel actionsportsindustri. Det som är intressant med den här dokumentären är kanske framförallt att den målar ett ärligt porträtt, via folk som kände honom, av en ganska otrevlig människa. Evel (som egentligen hette Bob) var en narcissistisk, våldsam och självupptagen man som behandlade sin fru som skit och kvinnor som förbrukningsvaror. Den sidan får man sällan se i alla hyllningar av vad han åstadkom med sina stunts.

Skiva: Baroness “Purple

Baroness är ju skitbra, jag vet inte hur jag inte insåg det mycket, mycket tidigare. På sistone är de i princip det enda jag lyssnar på. Nya skivan, “Purple”, är så bra att jag har haft den på repeat både hemma, på jobbet och i bilen sen den kom ut för en dryg månad sen. Håller tummarna för en västkustturné å det snaraste!

Instagram-konto: @feminist_tinder

Jag följer nästan inga politiska konton på Instagram, mest för att jag vill att mitt ig-feed ska vara en frizon som bara innehåller motorcyklar, kattungar, tuffa brudar, fina tatueringar, vintage och veganmat. Men jag gör ett undantag för @feminist_tinder eftersom Laura som driver kontot är ett feministiskt geni. Hett tips att kolla in för smarta argument, nyanserade diskussioner, samt ett aldrig sinande underlag av fuckboys som får en att tappa hoppet om manligheten.

Artikel: Den här intervjun med Miki Agrawal

Jag blir extremt peppad av att läsa New York Magazines intervju med Miki Agrawal, som är grundaren av Thinx (underkläder som fungerar som mensskydd). Det är lustigt, för hade hon varit snubbe hade jag antagligen inte orkat lyssna på ett ord hon säger. Men det faktum att hon är kvinna och beter sig precis som en man i techvärlden tycker jag är så sjukt uppfriskande. Hon känns som en IRL-version av Ilana i Broad City (= STOR komplimang). Tycker att den här formuleringen av artikelförfattaren summerar det bra:

“If Agrawal were a man, her type would be immediately recognizable: She meditates with the app Headspace, she does Crossfit, she has given a TEDx talk, she quotes Steve Jobs and Tim Ferriss. She is self-mythologizing, utterly confident even in situations where she has no good reason to be, and it all serves her exceedingly well. She is a tech bro — except she’s a woman, trying to sell underwear. Or, as she sees it, innovating in the ‘period space.'”

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *