Vardagsfilosoferande

Äppelsekten och Norra Kalifornien

Paul har en kompis och före detta kollega som för några månader sen fick ett jobb på Apple och flyttade till Silicon Valley. Häromdagen hörde samma kompis av sig och sa att han kunde fixa ett jobb till Paul där också. Fattar ni vilken grej? Att jobba på Apple. Vart tar man vägen efter det? Svaret är nog att man stannar kvar där resten av karriären eftersom det är ungefär så högt det går att komma. (Kanske på delad förstaplats med att jobba på Google.)

Själv skulle jag nog ändå inte kunna ta ett jobb på Apple även om jag hade någon sorts kompetens för det. Jag äger inte en enda Apple-produkt, eftersom jag tycker att hela kulturen kring företaget påminner för mycket om en sekt. Jag kör PC och Android, orkar inte med alla jobbiga iPhonemänniskor och deras (sektliknande) besatthet vid sina svindyra telefoner och MacBooks och paddor. Alltså no offense om du är en sån, jag känner en hel drös.

Men i alla fall. Varken jag eller Paul vill flytta till norra Kalifornien. Det är kallt och regnigt och dimmigt och blåsigt nästan jämt, och så är det helt sanslöst dyrt att bo där, även på en Apple-lön. Men drömma går ju.

sanfran
^^ En liten bild jag hittade från när jag var i San Francisco för typ 5 år sen

 

7 Comments

 • CC

  Men va coolt ändå☺
  Åh, SF…. blir nog tyvärr inte så många fler resor dit då den gamla tanten vi hälsade på gick bort för ett tag sen?

 • Peppe

  Hahaha, jag känner samma sak. Alltså det vore ju otroligt fint att få jobb på Apple med lön, förmåner och spännande att se sekten från insidan. Men klimatet i Norra Kalifornien är ju hemskt.

 • Annika

  Hehehe jag tillhör apple-sekten 🙂 Eller, när det gäller telefon så skulle jag väl kunna ha lite vilken som helst, men jag HATAR verkligen PC. Pallar inte. Skulle dock inte vilja jobba på Apple, något sådant har jag inga drömmar om.

  Men grattis ändå till Paul! Även om han inte vill ta jobbet så är det ju en självförtroende-boost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *