Äventyr,  Mexico,  Motorcyklar,  Resor

En liten utflykt till Mexico

En grej jag älskar med att bo i San Diego är hur nära det är till Mexico. 15 minuter på motorvägen så är man plötsligt i ett annat land.

Igår var det varmt och skönt ute för första gången på ganska länge, så vår kompis Greg föreslog att vi skulle köra ner till Mexico och äta lunch. Sagt och gjort, vi kom inte iväg förrän ganska sent, men vi tog oss i alla fall till La Fonda, en dryg timme söder om San Diego. Ungefär så här såg det ut genom min GoPro.

g0034279

Vi tog kustvägen ner, kanske en av de finaste vägar man kan köra på. Nyasfalterad väg, precis bredvid havet, genom små strandnära byar hela vägen ner längs kusten.

g0054465

Anledningen till att den här vägen är så välunderhållen (jämfört med ganska många andra vägar i Mexico) är att man med jämna mellanrum hamnar vid en vägtull och måste betala för att fortsätta. För motorcyklar kostar det dock mindre än 1 dollar, så helt klart värt det.

g0054700

De här bilderna gör det inte ens rättvisa, SÅ himla fint. Bästa idén att komma ner hit.

gopr4771 gopr4774

Sen var vi framme vid en restaurant som Greg kände till sen innan. Precis ovanför stranden med strålande utsikt över Stilla Havet. Det är dessutom valsäsong så här års, så vi såg valar som blåste luft ur blåshålet och skapade små fontäner precis överallt. Fint!

gopr4780

Kall öl, chips och salsa, riktig mexikansk mat, motorcyklar, perfekt väder, bästa sällskapet, och hav så långt ögat nådde. Har jag sagt att det här var en bra idé?

gopr4776

Glad tjej. Lite svårt att ta ordentliga bilder i starkt motljus så här, men aja.

mexico2

Sen satte vi oss på hojarna och körde hemåt igen.

mexico1

Vi var i Mexico i mindre än 5 timmar totalt, men så värt. Om det inte vore för hur mycket det suger att ta sig över gränsen in i USA igen skulle vi nog göra detta varje helg.

4 Comments

  • Annika

    Ser verkligen jättefint ut! Och jag älskar valsäsongen.
    Detta är pinsamt men jag har inte tagit mig till Mexico än trots att jag bott här i 2 1/2 år. Lika pinsamt som att jag aldrig var och åkte skidor när jag bodde i Colorado. Men det har delvis med det där med gränsen att göra – vi kan ju inte lämna hundarna ensamma mer än 7-8 timmar max och det gör det lite svårt med en heldagsutflykt. Hur lång tid tog det för er att komma tillbaka igenom den igen?

    • Cinderalley

      Men ÅK TILL MEXICO! Haha. Nämen det är sjukt värt det. Om man inte vill vara borta för länge går det ju att parkera i San Ysidro och promenera över gränsen till Tijuana, tror det kostar typ $20 eller något sånt. Hade vi åkt bil hade det nog tagit oss minst 4 timmar att komma tillbaka till USA igen. På motorcykel kan man dock bara köra mellan köerna, så det gick hyfsat snabbt för oss. Lite stressigt med alla människor som går runt och säljer saker mellan bilarna och som man får akta sig för att köra på bara hah…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *