Konsumtionsglädjen,  Motorcyklar

Ett långt inlägg om en MC-jacka

rolandsands1

I ganska många år nu har jag lyckats undvika att investera i en ordentlig motorcykeljacka. Istället har jag fått ta över en jacka som någon annan växt ur, eller köpt en halvrolig men varm sak på rea. Men på sistone har jag börjat känna att det är dags att köpa en MC-jacka jag faktiskt gillar, som både är snygg, bekväm, temperaturreglerande, hållbar, samt har ordentliga skydd. Och det är inte en helt lätt kombination att hitta, ska ni veta.

Men för ett par månader sen hittade jag äntligen den perfekta MC-jackan, i modellen Oxford från Roland Sands. Helt klart det snyggaste jag har sett i jackväg för kvinnor som kör hoj, något som annars brukar komma med ett ganska begränsat utbud.

Enda problemet var prislappen. 500 dollar, det är väldigt mycket mer än jag kan förmå mig att lägga på en jacka, oavsett hur perfekt den är.

rolandsands2

Men av en ren slump satt jag och kollade på Craigslist förra veckan – och hittade min jacka. En tjej i Orange County sålde en sprillans ny Oxford-jacka, med prislappen kvar, i min storlek, för betydligt billigare än nypris. Jag mötte upp med henne, provade jackan och insåg att den passade perfekt. Och nu är jag stolt ägare av en motorcykeljacka som är så perfekt att jag aldrig vill ta av den.

sunsetcliffs

Jag invigde för övrigt jackan häromdagen genom att ta en tur till Sunset Cliffs på min lunchrast. Det var 35 grader ute så kanske inte helt optimalt jackväder. Men jag kan ändå inte tänka mig ett bättre sätt att spendera lunchrasten på.

2 Comments

  • Annika

    Den var verkligen skitsnygg! Det är en rush det där när man kan fynda på ebay eller craigslist eller etsy eller vart det nu är. Farliga grejer (om man är som jag och försöker spara pengar f.n. iallafall).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *