Bilar och sånt

Jakten på den perfekta bilen

Jag funderar på att köpa en bil. Och med bil menar jag en gammal jänkare/raggarbil. Jag har alltid gillat gamla bilar, men de senaste åren har jag snöat in så hårt på motorcyklar att jag inte ens har tänkt tanken att skaffa ett stort åbäke till fordon. De är svåra att hitta parkeringsplats åt samt inte det mest miljövänliga transportalternativet. Jag tänker dock att om jag köper en äldre bil kommer jag mest bara att köra den till bilträffar och kanske typ till stranden någon gång på sommaren. Nöjesåkande, inget dagligt pendlande liksom.

När jag först blev bilintresserad för ganska många år sen gillade jag mest bilar från 50-talet. Det här var min drömbil:

belair

En turkos och vit Chevy Bel Air från 1955. Paul gillar också 50-talsbilar och vi har en 1951 Ford Shoebox på garageuppfarten. Men jag kan inte riktigt se mig själv i en sån längre. Numera är jag betydligt mer intresserad av muskelbilar. Något snabbt som inte ser riktigt lika snällt ut. Tänk Stuntman Mikes Chevy Nova i Death Proof (som för övrigt är en av mina favoritfilmer, vi har en stor inramad filmaffisch med den här bilen på väggen i vardagsrummet):

deathproofnova

Alltså, det måste ju inte vara en Nova. Kan även tänka mig till exempel en Chevelle, Mustang eller Charger. Eller något helt annat från tidigt 70-tal som ser tufft ut och som jag har råd med.

Jamen ungefär så tänker jag. Så: jakten på den perfekta muskelbilen börjar nu!

10 Comments

  • Cinderalley

   Jag gillar Impalas också! Men tror eventuellt att de är lite större och lite dyrare än vad jag letar efter…

 • CC

  You go girl!

  Vi har btw hittat en bil att frakta hem grejer i. Vi köpte en -59 Olds som står och väntar när vi kommer över i april =)

  • Cinderalley

   Vår receptionist på mitt gamla jobb var en äldre dam som hade en röd Mustang som hon hade köpt sprillans ny 1965 och som hon fortfarande körde till jobbet varje dag. Det tycker jag var fint 🙂

 • Maria

  Vi hade också siktet inställt på en 50-talare först men det blev en Impala -66 istället och den trivs vi med. Jag är mer inne på att glida runt och mullra lite försynt än att flexa musklerna, förmodligen för att jag är en försiktig människa. 🙂

 • Anja

  Men JA!!! Dodge Challenger fran tidigt 70-tal ar ju den absolut basta enligt mig, strax efter kommer Chargers. Mopar or No Car! 🙂 Vad underbart att kunna fa kora runt en i Sodra Californien ocksa, har i England far dom ju knappt plats pa vagarna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *