Listor

Jämställdhetslistan

Hittade den här jämställdhetslistan hos Egon och tyckte att den var intressant. Här är min version, minus de delarna som handlar om barn eftersom vi inte har några och inte heller planerar att skaffa.

sannapaulmoto

STÄD:
Paul tar den stora majoriteten av städningen. Jag hatar att städa, och bryr mig inte så mycket om när det är skitigt, men han gillar både att städa och ha det rent. Så win-win? När jag bodde själv hade jag städhjälp, möjligen att vi skaffar det igen om Paul tröttnar på att göra allt själv.

MAT & DISK:
Jag lagar mat och Paul diskar. Passar oss båda utmärkt eftersom jag inte gillar att diska och han inte gillar att laga mat. Jag handlar, han tar ut soporna och återvinningen.

TVÄTT:
Jag tvättar min tvätt och han tvättar sin. Mycket okomplicerat.

RÄKNINGAR/RÄNTOR/EKONOMI:
Vi har inte så mycket gemensamma räkningar. Vi delar lika på hyran och han betalar el- och gasräkningen samt internet. Jag betalar för maten, vilket brukar jämna ut sig mot slutet av månaden. När vi äter ute brukar vi dela på notan, om det inte är något speciellt tillfälle och man vill bjuda den andra. Han betalar för Netflix och jag betalar för Hulu samt Spotify åt oss båda. Alla våra räkningar dras för övrigt automatiskt från våra konton, så vi behöver aldrig sätta oss ner och faktiskt betala räkningar. Life-hack!

ÖVRIGT:
Vi har ju inga barn, men däremot djur, även om de är ganska lättskötta. Jag städar kattlådan och matar katterna, han går ut med och matar hunden. Ibland byter vi, men mest gör vi det djuren är vana vid. I övrigt tillbringar vi båda en hel del tid i garaget och meckar med motorcyklarna, han med sina och jag med mina, även om vi gärna hjälper varandra. Paul är betydligt starkare än jag, men jag är mycket bättre på datorer och teknik, så det jämnar också ut sig.

Jag inser att det är betydligt lättare att leva jämställt utan barn, men jag vill ändå ge oss en klapp på ryggen för att vi lever så jämställt som vi gör. Jag skulle inte ändra på något. Det hjälper nog helt klart att leva med en man som är feminist.

3 Comments

  • Jenny

    Tycker vi har det ratt jamstallt har hemma annars, men it just makes sense att jag gor lite mer nar jag ar hemma for det mesta. Da liksom har jag tid att stada och Robert kanske inte alltid orkar stalla sig vid dammsugaren nar han jobbat hela dagen. Samma med tvatt, jag tvattar badas klader, da jag anda har tid over for det. Annars sa nar det galler mat och disk sa byter vi om, och nar vi gar och ut och ater sa delar vi pa notan ocksa. Samma nar vi gar ut och dricker, man skoter sitt eget drickande 😀 Husdjuren ar det nog jag som tar hand om for det mesta, men det ar det dar med tid igen, och for att jag ar en crazy rat lady 😛 Roberts favorit ratta ar dessutom radd for honom… Robert har hand om hyra och rakningar, jag bara ger honom pengar och sa skoter han det. Det funkar bra.

    • Cinderalley

      Jamen så är det ju, man får ju anpassa efter sina egna förutsättningar! Hos oss jobbar båda heltid och tjänar ungefär lika mycket, så då blir det ju mycket enklare att bara dela rakt av än i andra situationer där en jobbar och/eller tjänar mer än den andra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *