Matbloggen,  Meatless Monday

Meatless Monday: Världens enklaste och godaste pasta

Här kommer ett recept som jag inte tror att jag har delat med mig av tidigare, men som har varit min bästa lata vardagsmat i ganska många år. Den är vegansk, billig, nyttig, god, enkel – och innehåller bara tre ingredienser! Perfekt när man egentligen inte orkar laga mat men ändå vill äta något hyfsat ordentligt. (Eller när man har en helt ny handtatuering som läker och försvårar saker i köket.)

Superenkel pasta med ugnsbakad tofu och spenat
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
5 min
Cook Time
40 min
Prep Time
5 min
Cook Time
40 min
Ingredients
 1. 1 paket pasta
 2. ½ påse fryst hackad spenat
 3. 1 paket marinerad tofu (köp färdigmarinerad eller gör en egen snabbmarinad på till exempel soja, teriyakisås, vitlök, paprikakrydda och olivolja)
 4. Salt & peppar
Instructions
 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär tofun i centimeterstora kuber. Lägg på en plåt och kör in i ugnen i 30-40 minuter, eller tills tofun börjar bli krispig.
 2. Koka pasta efter anvisning på paketet. När det är 5 minuter kvar på pastan, häll i spenaten i samma kastrull.
 3. Blanda färdigkokt pasta och spenat med tofun. Salta och peppra efter smak.
 4. ÄT!
Cinderalley https://www.cinderalley.com/
baked-tofu

Ugnsbakad tofu är för övrigt något av det godaste som finns. Jag gör ibland en extra sats och äter som snacks för att det är så gott. Tips!

8 Comments

 • Annika

  Låter jättegott! Men det måste inte vara djupfryst spenat väl? Är det med djupfryst för att det är lätt att ha ett paket liggande i frysen på det viset? Jag har en del fördomar mot djupfryst spenat – från barndomens stuvade spenat och fiskpinnar. Först när jag började äta färsk spenat så insåg jag att det var väldigt gott…

  • Cinderalley

   Jag gillar fryst spenat, men det går såklart bra med färsk också! Det blir lite mer jobb bara, halva poängen med det här receptet är att det är världens lataste men ändå blir gott 🙂

 • Anja

  Assa maste testa detta! Kanner ju att som vegan maste jag verkligen borja lara mig att laga mat med tofu men jag har varit fast i kikartstrasket i ett ar nu!

 • Karin

  Ska testa detta, låter jättegott! Har aldrig ens kommit på idén att ungsbaka tofu, men den är ju godast när den är lite krispig så det här låter lovande 🙂

 • Lina

  Jag har heller aldrig testat att ugnsbaka tofu, men känner att jag borde göra det asap! Använder dessutom typ alltid spenat i alla olika pastavarianter som jag lagar så det här var verkligen ett recept i min smak. Tack för tipset! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *