Äventyr,  Motorcyklar,  San Diego

Rosa himmel och sjunkna skepp

shipwreck

Här kommer en liten snabb historielektion om något som jag finner helt sjukt fascinerande. På 1930-talet, omkring slutet av förbudstiden – då alkohol var förbjudet i USA – var det även förbjudet med spelande och prostitution. För att ändå kunna ägna sig åt detta fick man göra det på internationella vatten, och några kilometer från San Diegos kust låg SS Monte Carlo, ett så kallat “sin ship”, som hämtade upp folk från fastlandet i skytteltrafik för att de lagligt skulle kunna ägna sig åt allehanda synder för en natt. Efter en storm 1937 förliste skeppet på stranden i Coronado, en halvö som ligger i anslutning till San Diegos downtown. Eftersom skeppet nu låg på land var allt som skedde ombord olagligt, så ingen ville kännas vid något ansvar för vraket. Så det fick ligga kvar.

Under de senaste åttio åren har skeppet helt täckts över av sand och vatten och de flesta visste nog inte ens om att det existerade. Men tack vare de senaste månadernas ganska kraftiga stormar och extrema lågvatten så har hon tittat fram igen.

Igår efter jobbet åkte jag, Paul och vår kompis Colin ut till Coronado för att titta på vraket. Det var ganska mycket folk där redan, och man måste vada ut i havet för att verkligen se något, vilket vi inte var så sugna på. (Men kolla här för bilder och video på hur det ser ut ovanifrån. Sjukt fascinerande!)

Det var i alla fall väldigt spännande att få se, och vi kom dit precis medan solen gick ner så det var en fin stund på stranden med rosa himmel och skeppsvrak. Plus att utsikten från bron över till Coronado är något av det finaste vi har i San Diego. Här kommer en liten film jag gjorde med hela äventyret:

(Musiken är “The Ocean” med Against Me!.)

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *