Sportrelaterat

Always use your full ass

halfass

Jag har bokat tid med en personlig tränare nästa vecka. Jag är svag och har ont i kroppen och skulle verkligen behöva bygga lite ordentliga muskler. Problemet är bara att jag tycker att det är så himla trååååkigt att träna, så om jag inte har någon som står med piskan i högsta hugg och tvingar mig att lyfta saker så vet jag att det aldrig kommer bli av. Alltså: personlig tränare.

Är ganska… opepp på detta. Men jag tänker att citatet ovan får fungera som inspiration. Det är liksom ingen poäng att betala en massa pengar för att göra något halvhjärtat. Jag har fram tills klockan 7 på tisdag morgon att hitta min inre hurtighet. Tips för att inte dö av träningstristess (och kanske till och med tycka att det är kul?) mottages tacksamt.

24 Comments

 • Annika

  Skittråkigt alltihop! Jag har ingen pepp att ge för jag tycker själv redligt illa om att träna. Eller snarare, den sortens träning jag gillar (dvs. promenader, yoga, cykling) räcker inte för att jag ska hålla ihop och den sortens träning som behövs (pilates, överkroppsträning, core-träning, samt cardio, dvs. jogga eller nån sån skit) gör ont överallt och är tråååkig.

  Kan väl bara säga en sak egentligen – jag tror jag är ca. 10 år äldre än du och så småningom blir det så uppenbart att man kommer gå sönder om man inte gör de otrevliga tråkiga sakerna (alternativt behöva käka massa smärtstillande samt köra bil överallt) att man liksom inte längre har nåt val…. It only gets worse from here on out…. Peppigt va? 😉

  • Cinderalley

   Jamen precis, jag gillar ju träning som inte känns som träning, typ att rida eller åka snowboard, men det räcker ju inte. Jag tycker dock att pilates är kul, men har inte kunnat gå på det sen jag fuckade upp min handled för två år sen.
   Haha, tack för peppen! 🙂

 • S.W

  Det finns så mycket motsägelsefull ‘fakta’ gällande träning men detta: Hitta NÅGOT som får dig att ha fokus. Det kan vara siffror (tid, sträcka, tyngd, repetitioner) och det kan vara att efteråt får du -insert något du verkligen tycker om att göra-. Och att hitta det du faktiskt kan kanske tycka är lite roligt?

  Du kan också muta dig själv med att det är bara när du tränar som du får lyssna på den där podden. Vissa lägger undan en liten peng för varje pass och använder till en resa.

  Och som Linnea säger, det blir roligare när du är starkare. Och ibland är det inte roligt, men det känns gött ändå. Kroppen blir glad.

  • Cinderalley

   Jo jag vet ju att jag har mått himla bra rent fysiskt när jag har tränat tidigare, så det är väl det jag får intala mig själv. Och att sätta ett tydligt mål är skulle nog funka, jag är rätt tävlingsinriktad så att hålla koll på siffror låter som en bra idé. Tack för tips!

 • Sofia

  Under min senaste föräldraledighet tränade jag 4-5 dagar i veckan. Har aldrig tränat så mycket förut. Har nästan aldrig tränat förut alls. Gick efter ett rätt strikt body buildingprogram, en muskelgrupp per pass (mest för att A just då tränade body building och jag visste inte vart annars jag skulle börja). Har aldrig sett ut som jag gjorde efter det 1,5 året och inte varit så stark heller. Men trots att jag fick ordentliga resultat så tyckte jag aldrig att det var särskilt roligt. Har inte tränat en dag sen jag började plugga på heltid och musklerna formligen rann av mig vilket är så jäkla tråkigt men det jag kom fram till var att hemligheten måste vara att hitta något som FRAMFÖR ALLT är tillräckligt roligt. Hur häftigt det än var att plötsligt ha stora muskler så skulle jag aldrig prioritera det så mycket att jag skulle gå upp kl 5 på morgonen för att träna. Och även om jag kände mig så larvig att jag ställde mig längst ner i hörnet och låtsades vara någon annan så var den dansorienterade gruppträningen till de absolut sämsta radioplågorna som jag ägnade mig åt ett tag för 15 år sen faktiskt roligare. Ergo: om det ska hålla långsiktigt MÅSTE det kännas roligt. Förhoppningsvis kommer det, som Linnea säger. Ge det en riktig chans och om det inte kommer, leta vidare. Vem orkar hålla på med något man inte gillar flera dagar i veckan, resten av livet liksom?

  • Cinderalley

   Men coolt ju! Jag har ett par tjejkompisar som har hållit på med body building och tränat inför tävlingar, och de har blivit så sjukt snygga och muskulösa, jag vill också ha synliga muskler! Men håller med, det känns ju ganska värdelöst att jobba så hårt för något man egentligen inte tycker är kul. Hoppas på att hitta en balans mellan att aldrig träna och att träna jämt.

 • Agnes

  Bara gör det är mitt tips. Jag har aldrig tränat i hela mitt liv. Började med PT i augusti. Tränade då 3 gånger i veckan. Nu tränar jag 6-7 gånger i veckan, gått ner 12 kg och byggt otroligt mycket muskler. Är av med alla mina kontorskrämpor (stel nacke och musarm). Plötsligt bara lossnar det och man är motiverad att träna, en dag är det roligt och man längtar efter att få träna. Nu har jag svårt att hålla mig från gymmet och får tvinga mig till vila.

  • Cinderalley

   Men oj, låter ju grymt! Just de där kontorskrämporna är det jag vill bli av med också, har så ont i nacken och axlarna jämt. Tack för peppen!!

 • Honey

  Jag säger som Linnea, det blir kul när man känner sig starkare. Jag HATADE att träna i början, skaffade också en PT och gick nog mest runt och var arg på honom hela tiden. Rätt orättvist, för han var väldigt bra (och vi är kompisar nu) och han fick mig i en sjujävla form.

  • Cinderalley

   Haha, jag har en känsla av att jag också kommer vara ganska arg på min PT i början, får hoppas att han inte tar det personligt… 😉

 • Skatan

  Gört, ba gört! Alltså jag tror att en bra personlig tränare kan få dig att hitta någon form av träning som du tycker är rimligt kul.
  Och, som viktigast av allt, ger den där göttiga känslan i kroppen efteråt. Den som blir belöningen och motivationen efter hand när det känns tråkigt. Och förresten, om en har tråkigt när en tränar tar en inte i ordentligt 😉
  Försök också tänka att det är något du gör för DIN skull, för att DU och DIN kropp ska må bra! 😀

  • Skatan

   Det här lät ju lite flummigt, som om jag vore nån yogahippie eller så vilket jag inte alls är… Men jag menar bara att man måste hitta sin egen motivation och sin egen träningsform. Sen är det jobbigt och besvärligt och omständigt och gör ont och allt det där, men i längden blir det nåt bra av det. Förhoppningsvis 😉

 • Linda

  Jag tycker också det är trist men motiverar mig själv med att jag mår bättre både mentalt (mycket gladare och mindre stressad) och fysiskt. Har kontorsaxlar, pajad ryggkota och ett pajat knä, men när jag tränar styrka 3 ggr i veckan känner jag inte av det. Dessutom känner jag mig stark, älskar den känslan. Att kläderna sitter bättre är en skön bonus.:)

  Förutom kontorsaxlarna – där behövs det nog brutal massage. 😉

 • Emma

  har tränat ungefär tre gånger i veckan i nästan tio år, och det kanske är de typ två senaste åren som jag tycker det faktiskt blivit rätt roligt (kan ha att göra med att jag bytte träning från medeljympa på friskis till andra, roligare träningsformer vid samma tidpunkt). kan aldrig träna själv utan måste ha nån som antingen står och skriker på mig eller att jag gör det tillsammans i grupp.

  mina tre bästa anledningar till att träna:

  1. man sover bättre. efter ett hårt pass är man för trött för att ligga och älta skit utan somnar som en klubbad säl. inte heller har man möjlighet att älta skit under själva träningspasset, det är bara här och nu som gäller.
  2. så fort man börjar röra på sig så händer det nåt skumt i kroppen. oavsett hur opepp man är mentalt så beter sig kroppen som en glad hund som viftar på svansen. kroppsminnet är fantastiskt på det sättet.
  3. endorfinkickar. sjuka grejer jag inte trodde fanns förrän jag typ började gråta av lycka efter nåt spinningpass. när man är vuxen tror man att man har upplevt alla sorters konstiga känslostämningar, men den här var ny.
  bonusanledning: det är kul att vara stark. och vägen dit handlar så mycket mer om vilja än fysiska förutsättningar. och man vill mer än vad man tror.

  om du vill bli av med ont i nacke och rygg rekommenderar jag att köra nåt böj och töjpass i veckan. på friskis finns det något som heter flex soft som är fantastiskt och liknande lär ju finnas i usa. man tränar rörlighet i ganska lugnt tempo utan yogaflum, superbra.

  • Cinderalley

   Tack för den här kommentaren, uppskattar verkligen att du tog dig tid att skriva detta. Jag tränade ganska regelbundet för flera år sen, och nu när du nämner det så saknar jag endorfinkickarna!

 • Johanna

  Det är ju så JÄVLA tråkigt de första gångerna, och sen blir det bara roligare och roligare. Så mitt tips: bara stå ut fem gånger, och se vad som händer. Sen blir det lite tråkigare igen efter ett tag, när man stagnerar, men då har man förhoppningsvis börjat uppskatta fördelarna med träning så pass mycket att det känns värt att fortsätta. Jag är inne i en träningspepp period och det är så himla gött. Faktiskt kul att träna då. (Vill dock eg löpträna men DET har jag noll motivation till, måste tvinga mig… Alltid är det nåt). Lycka till!

  • Cinderalley

   Jag skulle också gärna löpträna, men det är ju verkligen skittråkigt!? Haha. Tack och lycka till själv 🙂

 • Katerina

  Jag har aldrig lyckats tycka om gym, det spelar ingen roll om jag blir starkare, jag bara räknar ner tiden tills det är färdigt och jag får gå hem. Men, sen jag började träna cirkussaker, aerial silks, hoop och trapets så är jag som besatt! Helt galet! Man blir sjukt stark, och det är en himla kick när man kan svinga sig hit och dit och göra olika fall och grejer. Så om du inte lyckas bli fast på gym så skulle jag prova cirkus 🙂 Och hoppas att det funkar med handleden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *