Amerika

Den gröna dagen

Åh, har en så sjukt stressig vecka (månad?) på jobbet, hinner liksom inte blogga? Och vi ställde om till sommartid i söndags så nu när jag kommer hem är det inte mörkt ännu och då vill man ju bara vara ute och göra saker istället för att lägga sig på soffan med en laptop på magen. Aja. Ska försöka bättra mig.

Idag är det i alla fall St Patrick’s Day, vilket är kanske den sämsta högtiden någonsin. I alla fall i USA, där den mest går ut på att springa runt i gröna kläder och dricka grön öl tills man spyr (något symboliskt i det kretsloppet ändå?). Downtown San Diego har en av de största St Patrick’s Day-festerna på västkusten, och eftersom jag jobbar i downtown hade jag lite svårt att undvika alla spexigheter idag. Folk vällde liksom ut från uteserveringar helt dyngraka klockan 14 på dagen? Och så “ska” man nypa folk om de inte har något grönt på sig. Jag är klädd helt i svart och är fullt beredd på att slå första person som försöker nypa mig på käften.

Heh. Ja. Känner mig extra gammal och bitter idag.

green

Grönt är nog dessutom min sämsta färg.

One Comment

  • Annika

    Helt lyckas missa det där med nypandet…aldrig ens hört om förrän Linnéa nämnde det på sin blogg! När började det?

    Jag hade inget grönt på mig igår – känner mig inte speciellt irländsk…. (men det var nog ingen risk med det, jag tror inte många studeranden skulle få för sig att nypa sina professorer och lektorer…).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *