Äventyr,  Bra saker

Grand Canyon, here we come

Det här med att jag fyller 30 i år har gjort att jag har börjat känna att det är dags att ta tag i saker som jag har velat göra men inte kommit mig för ännu. Högt upp på min bucket list har ganska länge varit att se Grand Canyon, och nu har jag bestämt mig för att det är dags. Så om en dryg månad bär det av till Arizona och Grand Canyon! På motorcykel såklart.

Det blir en fyradagarstur som antagligen kommer att gå genom Phoenix, Sedona och Flagstaff i Arizona innan vi tar oss upp till Grand Canyon. Än så länge är det bara jag och min kompis Genevieve, men vi hoppas på att få ihop ett par till bra personer som vill hänga på.

Jag är så sjukt peppad på detta, jag har velat köra hoj till Grand Canyon hur länge som helst och nu blir det äntligen av (knock on wood). Jag förbereder mig genom att kolla på bilder från andra kanjoner (som det tydligen heter på svenska) som jag har besökt. Nedan: Coca Canyon i Peru förra året, och Waimea Canyon på Kauai i december.

colca1

colca2

Obs att Colca Canyon är dubbelt så djup (!) som Grand Canyon. Sjukt mäktigt.

waimea1

waimea2

Waimea är lite mindre, men himla fin ändå. Det är svårt att ta rättvisa bilder på sån här storslagen natur.

5 Comments

 • Annika

  Å, då kan ni åka Historic Route 66 en del av vägen mellan Flagstaff och Kalifornien också! (det kanske är en del av poängen)! Vi åkte till/genom Grand Canyon när vi flyttade ut hit för några år sen. Tyckte Red Rocks i Arizona (tror jag det var) var väldigt mäktigt också för övrigt.

 • CC

  Åh va kul!
  Grand Canyon är så mäktigt. Har varit vid västra sidan (där “glas-hästskon” är) för några år sedan.
  Vi kommer garanterat stanna till på södra sidan när vi kör Route 66 på väg mellan Lonestar Round up och Viva i april =)
  Har även flugit över flera gånger och det är coolt.

  • Cinderalley

   Åh vad kul! Ja det är ju lite pinsamt nästan att jag inte har varit där ännu, trots att jag bor bara 8 timmar bort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *