Irritationsmoment,  Vardagsanekdoter

Kan vi låtsas som att 31 är det nya 30?

Känns mest som att jag kommer in hit för att gnälla just nu, men jag tycker nog att jag oftast skriver positiva inlägg så det är kanske bra för balansen. Så här kommer lite mer gnäll…

Jag fyller ju 30 i år, tre dagar innan Halloween. Varje år i ganska många år nu har jag sagt att jag vill fira min födelsedag i New Orleans, eftersom det är en fantastisk stad och just Halloween där ska vara extra spektakulärt, men hittills har det aldrig blivit av. Men eftersom 30 känns som en stor och viktig födelsedag, helt klart den största och viktigaste hittills i mitt liv, så bestämde jag mig för att göra slag i saken. Så jag och Paul plus några vänner var helt inställda på att resa dit tillsammans, och jag hade lite smått börjat kolla flygbiljetter och hotell.

MEN. (There’s always a but…)

Pauls yngsta bror Brian är förlovad med min kompis Jess (vi presenterade dem för varandra, matchmakingpoäng på den!). De flyttade till Memphis för några månader sen, men innan dess hängde vi jämt tillsammans alla fyra. Så vi har verkligen sett fram emot deras bröllop, det är så fint när två av ens favoritmänniskor hittar varandra så här. Och nu har de bestämt sig för att gifta sig i oktober. Dagen efter min födelsedag. I Oregon.

Jag är SÅKLART jätteglad för deras skull, och Oregon är fint och förhoppningsvis inte alldeles för svinkallt i slutet på oktober, och jag kan ju verkligen inte begära att någon ska planera sitt bröllop runt mina behov och önskningar. Men samtidigt kan jag inte hjälpa att jag känner mig en smula… bummed. Mitt spektakulära New Orleans-firande som äntligen skulle bli av har vi fått ställa in. Istället fyller jag med ganska stor sannolikhet 30 på någon annans rehearsal dinner i en skog någonstans i Oregon.

Känner mig som ett bortskämt barn, alternativt valfri man i en diskussion om kvinnors rättigheter. MEN JAAAAAG DÅÅÅ?

rabblersBrian och Jess + Paul och jag, innan de flyttade till Memphis och vi inte kunde hänga jämt längre 🙁

7 Comments

 • Annika

  Okej, nu ska jag vara riktigt tråkigt vuxen och förnuftig och förståndig och till ingen hjälp alls men….varför inte åka till New Orleans två veckor tidigare eller en senare!? Massor folk jag vet som fyller jämt har tre eller fyra helger av olika firanden på olika nivåer planerade: resa, fest, familjemiddag, spahelg etc. Att inte tänka på det som en jämn födelsedag utan som en jämn födelsemånad….eller jämn födelsehöst! 😉

  • Cinderalley

   För att jag vill åka på Halloweeeeen! Nämen du har ju såklart rätt, vi funderar faktiskt på att ta det några veckor tidigare bara. Eller kanske nästa år 🙂

 • Jenny

  Skulle ju kunna vara varre (inte for att vara THAT PERSON) MEN min kompis Andy gifte sig pa samma dag som hans basta van Brandon fyllde 30 😀 Annars sa forstar jag verkligen det har med fodelsedagar och feeling bummed, for jag blir super stressad varje ar nar jag planerar min fodelsedag. Min fodelsedag var ju alldeles nyss och jag kanner redan angesten infor 30 arsdagen eftersom det ska vara en speciell dag och vem vet hur det blir. Jag onskar sadar secretly att nagon tycker om mig tillrackligt for att planera nagot at mig sa jag slipper det 😀

  • Cinderalley

   Jag älskar födelsedagar och speciellt jämna nummer när man får gå all in! Men jag inser ju också hur småsint jag låter som klagar på något sånt här haha. Styr upp något kul för 30 ju!!

   • Jenny

    Jag med 😀 Nu har jag iaf ett helt ar pa mig att planera sa det blir bra. Du far ju tanka pa det sahar att pa brollopet kommer det finnas gratis mat och ol, och det ar ju faktiskt det basta med fodelsedagar!

 • Annika

  Jag är inte så sentimental när det gäller datum så jag tänker att äsch, 31 är väl precis lika bra som 30! Gå all in nästa år istället!

  En helt annan grej – rehearsal dinner?? Vad ÄR det? Övningsmiddag?

  • Cinderalley

   Jag var tvungen att googla, haha. Från Wikipedia:

   A rehearsal dinner is a pre-wedding ceremony in North American tradition, usually held after the wedding rehearsal and the night before the wedding ceremony. The guests generally include the married-to-be couple and others who form the wedding party.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *