Äventyr,  Motorcyklar

Fastlane to Flagstaff, dag 1-2

Fyra dagar i Arizona och totalt över 1600 kilometer på motorcykel, här kommer dag 1-2 i blandade foton från min GoPro och Genevieves proffskamera.

IMG_20951

Vårt första stopp var för att tanka i El Centro. För att komma dit tar man Interstate 8 rakt österut från San Diego i knappt 20 mil, och I-8 är den mest insektstäta motorvägen någonsin. Det blir liksom svårt att se efter ett tag pga alla döda insekter som skymmer sikten på hjälmen (och på kläderna och hojen och överallt egentligen, uäck).

gopr6678

Några timmar senare var vi i Arizona och stannade i Gila Bend och skalade av några lager kläder (samt vädrade tårna en liten stund) eftersom det plötsligt var ökenhetta ute.

G0026699_1460700857941_high

Sen fortsatte vi norrut mot Phoenix på en fantastiskt fin motorväg med knappt några bilar i sikte.

IMG_3446

När vi hittade några fina såna här saguaro-kaktusar som är väldigt typiska för Arizona var vi tvungna att stanna igen för att ta några foton. Fint att resa med en professionell fotograf som har öga för sånt här. Och vi hade liksom inte bråttom någonstans, så många stopp gör inte så mycket.

IMG_3581

IMG_3518

Tillbaka på motorvägen igen precis i tid för golden hour. Vi kom fram till Phoenix med en fantastisk ökensolnedgång i backspegeln och hann knappt checka in på vårt hotell innan vi kastade oss på utomhusjacuzzin för lite spa-känsla. Man blir lätt lite trött i lederna (och rumpan) av att köra motorcykel hela dagen.

Vi träffade för övrigt en livs levande Ted Cruz-supporter i jacuzzin. Trodde inte att såna fanns på riktigt, men man blir väl lätt lite väl optimistiskt inställd till läget när man bor i södra Kalifornien där typ alla röstar Bernie. Men jaja.

g0046729

Nästa morgon åkte vi och åt frukost med vår kompis Staci i Phoenix och sen började vi ta oss norrut mot Flagstaff och Grand Canyon. Enligt väderprognosen skulle det regna uppe i bergen, men när vi påbörjade dagens resa såg himlen ut såhär så vi var ändå hoppfulla.

20160415_135503

Sen blev himlen bara mörkare och mörkare och sen började det regna. Regn är inte så farligt att köra i egentligen, men sen övergick regnet i hagel och plötsligt befann vi oss mitt i en snöstorm på motorvägen. Det snöade så pass ordentligt att vi inte kunde se något över huvud taget, och vi var mitt ute i skogen i ingenstans, så vi hade inte så mycket annat väl än att ta av på första bästa avfart och söka skydd under en bro tills det slutade snöa.

G0106752_1460762772675_high

Vi passade på att ta på oss alla lager kläder vi hade, plus regnställ ovanpå alltihopa.

g0126763

Det slutade snöa men var fortfarande regnigt och kallt. Här är jag *jätteglad* över detta som ni kan se.

DSC_0004

Vi insåg att det inte skulle bli något Grand Canyon den här dagen eftersom det var minusgrader och risk för mer snö, så vi hängde i Flagstaff istället. Och ungefär här insåg Genevieve och jag att vi båda var stora Gilmore Girls-fans, och Flagstaff kändes precis som ett IRL-Stars Hollow. Fint!

DSC_0009

Vi gick runt och frös ett tag, sen satte vi oss på ett lokalt bryggeri för att äta middag. Precis lagom till att maten kom in började det snöa igen. Genevieve som är från södra Kalifornien hade aldrig sett snöfall innan, så hon gick ut och stod i det spännande vädret ett tag. Jag stannade inne som den svensk jag är. Sen gick vi till en bar och beställde te och varm choklad som ett par 12-åringar, och efter det gick vi och la oss med förhoppningen om att snön skulle vara borta när vi vaknade nästa morgon.

(To be continued…)

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *