Matbloggen

Pannkakor varje dag

eggs

Vi har ganska många vänner som har höns, och igår fick jag åka och plocka upp en kartong full med hemmavärpta ägg. Våra kompisar Stacey och Ryan har fem hönor på två personer vilket ganska ofta innebär rejäla äggöverskott, och då är det bra att ha kompisar att lämna bort ett gäng till.

Jag äter annars ägg extremt sällan, om någonsin, mest för att jag tycker att det är så svårt att garantera att hönorna har blivit ok behandlade. Ägg- och kycklingindustrin är verkligen något av det hemskaste som finns. Paul gillar dock ägg, och speciellt nu när han inte äter kött längre går det åt ganska många ägg här hemma. Om jag handlar köper jag den dyraste varianten, ekologiska från frigående höns på vegetarisk diet. Men jag kan ändå inte förmå mig att äta dem. Men de här däremot – färgglada ägg från hönor som jag vet precis hur väl behandlade de blir. Det kan inte ens jag säga nej till.

Såatteh, det blir nog pannkakor till middag ikväll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *