Bilar och sånt

Planerna för bilen

lincoln

Eftersom det är ganska många som har frågat vad jag har för planer med min Lincoln så tänkte jag berätta lite hur jag tänker. Det var ett ganska spontant köp så ingenting är 100% än, men ungefär så här…

Rent mekaniskt är bilen i ganska bra skick. Det är mest det kosmetiska som behöver en del TLC. Jag fick en extra motorhuv och baklucka på köpet, plus att hela bagageutrymmet (som är så stort att man skulle kunna sova två personer i det) är fullt av extradelar, typ dekaler och krombitar och sånt, så jag behöver egentligen inte köpa något, vilket är en fördel. Det här är en ganska obskyr bil så inte helt lätt att hitta originaldelar till.

lincoln1

Så här skulle en 1956 Lincoln Premiere i samma färg som min (fast den lite mer åtråvärda 2-dörrarsmodellen) kunna se ut om den var i helt perfekt skick. Jag har inte varken tid, pengar eller lust att göra en full restaurering, och är egentligen inte så sugen på att bygga en kustom heller. Så just nu är planen mest bara att försöka få bort så mycket rost som möjligt, sanda och polera all krom, byta ut alla dekaler, samt lägga ett nytt lager färg. Plus att framför allt framsätet är extremt slitet och nog skulle behöva göras om. Men jag har inga problem med att slänga en mexikansk filt över det och låtsas som ingenting, i alla fall just nu.

Det låter kanske inte som så mycket jobb egentligen, men eftersom den här bilen är helt gigantisk så kommer det nog ta sin lilla tid att gå igenom allt. Jag tänkte i alla fall behålla originalfärgerna, “sunburst yellow” med vitt tak. Även om jag blir sugen på både turkost och svart när jag ser de här bilderna…

lincoln4

lincoln2

De där bakljusen är nog för övrigt min favoritgrej med hela bilen. Själva glaset på dem är värt ett par tusen kronor, bara en sån sak.

Men ja, ungefär så tänker jag. Det kommer definitivt att bli ett ordentligt projekt, så hoppas ni är sugna på att hänga med på resan!

3 Comments

 • CC

  Ja, jag vill följa med under renoveringen!!!
  Fantastiskt bra med bagaget fullt med en massa delar.
  Mexikanska filtar is da shit! Döljer många skavanker….
  Kanske köra lite custom light med flake-lackat tak och pinstriping?

  Vår Olds -59 står på inredningsfirman i La Puente å väntar på ny inredning.
  Nästa vecka lastar vi den full inför shippingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *