Vardagsanekdoter

Shotguns och jesusmusik

sverigepresenter

Min mamma är här och hälsar på från Sverige. Hon hade med sig en massa grejer jag hade beställt, till exempel Kexchoklad och en hög med böcker. Så glad över detta!

shotgun

Jag hämtade upp henne på flygplatsen igår eftermiddag. 20 minuter senare stod vi i garaget med Paul och vår granne Dennis och mamma fick lära sig att dricka öl American style, en sk shotgun. Finns det något ord för detta på svenska? När man gör ett hål i sidan av ölburken som skapar ett vakuum när man öppnar den så att det tar typ 3 sekunder att dricka en hel öl? Jag tror inte jag har sett någon utanför USA göra detta.

Men eh, ja. Svärmorsdrömmarna ovan gav i alla fall min ömma moder ett varmt välkomnande.

Idag har vi sprungit runt och gjort en massa ärenden, och sen hamnade vi i en nyöppnad second hand-affär som jag aldrig har varit i innan. Allt var så sjukt billigt där, jag köpte två jackor, ett par skor, tre tröjor, en skjorta och en klänning för sammanlagt under 300 kronor. Det spelades dock uteslutande jesusmusik i högtalarna vilket ändå gjorde hela upplevelsen ganska oangenäm. Men ja. Som sagt, välkommen till USA.

9 Comments

 • Anja

  Jag har definitivt druckit ol pa det sattet i tonaren men det kallades inte for nat speciellt vad jag kommer ihag. John Ajvide Lindqvist dock, aaahhh <3

  • Cinderalley

   Hehe! Rock Thrift Store i Point Loma. Googlade just och såg att den drivs av någon kyrka, inte helt otippat.

   • Jenny

    Just ja, Rock church. Hade en tjej pa en av mina kurser som tjatade om the Rock church konstant. Det ar en sandar “hafitg” kyrka for de unga och ungdomliga.

 • Pernilla

  Både Virdborg och Färjan är läsvärda, så du har några härliga kvällar framför dig! När du läst Färjan rekommenderar jag att du plockar upp Lotz – Day Four för lite samma tema men ändå helt olika! 🙂

  • Cinderalley

   Ja, Färjan läste jag ut på en dag, så det får väl bli Virdborg näst, han är en av mina favoritförfattare. Ska kolla upp Lotz också, tack för tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *