Äventyr,  Vardagsanekdoter

Bloggkompisar och bilköerna from hell

Jag försöker vara en sån person som liksom gör saker spontant, även om kontrollfreaket inom mig föredrar ganska noggrann planering. I onsdags svarade jag därför lite spontant på ett casting call där de sökte “real motorcycle riders” till en reklam, och fick ganska omgående detta svar: “Great look! Can you come to LA for casting tomorrow between 1-7 pm?” Jag var på väg att tacka nej, sen tänkte jag istället att jag skulle vara spontan, så jag tog en halvdag på jobbet och tog hojen till TriCo i Los Feliz.

trico

Castingen gick snabbt, det var en massa folk där och jag tvivlar starkt på att jag kommer få jobbet. Men det känns ändå helt ok med tanke på att det är en cigarettreklam som plåtas i North Carolina, vilket går helt emot typ alla mina principer. (Dock är det helt sjukt bra betalt, så det skulle samtidigt eventuellt vara värt att sälja sin själ för.)

Eftersom klockan vid det här laget var 16:30 och eftersom den helt bananas rusningstrafiken i LA varar mellan ungefär 14:30 och 21 så hade jag några timmar att slå ihjäl innan jag gav mig ut på motorvägarna igen. Så jag åkte till Santa Monica och träffade Peppe!

sannapeppe

När man bor på andra sidan jorden från de flesta som läser ens blogg blir det här med bloggträffar inte av så ofta, så man får passa på medan man befinner i samma stad som en annan bloggare. Vi tog en promenad längs Stilla Havet och pratade om allt möjligt. Mest försökte jag kanske övertala henne att komma och hälsa på i San Diego. Det var himla trevligt att ses i alla fall!

Vid 19:30 hade jag planerat att börja ta mig hemåt, men trafiksituationen var fortfarande så pass illa att jag satte mig på en restaurang istället. Varje gång jag är i LA förvånas jag över hur folk orkar bo i en stad där det tar minst en timme att ta sig någonstans oavsett avstånd eller tid på dygnet. Det är så sjukt stressigt. Jag var i alla fall hemma i San Diego igen strax efter klockan 23 efter en mycket spontan och trevlig dag, med ett stort minus för alla bilköer.

6 Comments

 • CC

  Va kul med bloggträff.
  Spännande att se om det blir du som syns i reklamen.

  Det där med trafiken i LA-area är så frustrerande….. Det funkar ju när en kommer som turist emellanåt, men skulle bli galen av att ha det så jämt.
  Småstad/landet är perfekt, det tar inte många minuter att förflytta sig ?

  • Cinderalley

   Nä, kan tänka mig det. San Diego är ju visserligen ganska mycket en storstad, men trafiken är tack och lov inte i närheten av lika frustrerande här som i LA.

 • Emely

  Åhhh då vart du ju inte alls långt ifrån var jag hamnat – i Los Feliz! Så kul att du var här, har följt din blogg sen jag bodde i London (tror jag, eller var det först i Sverige jag börja läsa dig..? jaja förtäljer inte historien)!

  Och angåeende trafiken-man vänjer sig 🙂 Vi rör oss inte så mycket utanför vårt område och skulle vi vilja göra en utflykt så planerar man helt enkelt så att man slipper rusningstrafiken. LA är inte alls en dum stad att bo i, men det tog lite tid att vänja sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *