Musik

Svensk hardcore i San Diego

refused

Vi var och såg Refused spela här i San Diego igår kväll, och det var så himla bra. En grej jag älskar med det här bandet är att de verkligen inte är rädda för att vara politiska på scen. Dennis Lyxzén stod på barrikaderna i en röd kostym igår och deklarerade att männen måste gå samman för att krossa patriarkatet, och så spottade han ganska rejält på Donald Trump och slog fast att resten av världen skrattar åt USA just nu. Det är ganska ofta en öm tå att säga något negativt om USA inför amerikaner, men gårdagens publik var helt klart med på noterna. Men det är väl kanske så att de som går och kollar på ett kommunist-straightedge-hardcoreband från Umeå på en måndagkväll redan är någorlunda politiskt medvetna. Kan man ju hoppas.

Sen pratades det visserligen även en del om “the Skellefteå disease”, dvs inavel. Så helt PK var det kanske inte.

För övrigt var vi ju på Punk Rock Bowling i helgen. Rapport därifrån kommer snarast!

One Comment

  • Annika

    Jag såg faktiskt Dennis i rulltrappan häromdagen! Umeå är litet 🙂

    Skelleftesjukan är ju dock en riktig sjukdom (fast ja, uppstod pga genmutation pga inavel…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *