Listor

Sommarlistan 2016

Idag är det officiellt sommarens första dag, så jag firar med den här sommarlistan som jag redan har sett i en massa bloggar.

Mina planer för sommaren:

Eftersom jag bor i San Diego så varar sommaren lite längre än på andra ställen, så de här planerna utgår från att vi har sommar från och med idag tills slutet av oktober ungefär. Jag kommer inte direkt att ha någon lång semester (pga jobbar för ett amerikanskt företag) men har ett par mindre resor planerade. Hittills ser planerna ut ungefär så här:

Juni:

Nu i helgen är det Born Free, en av de största motorcykelfestivalerna i USA. Hela kalaset äger rum i Orange County så vi bor på hotell lördag-söndag. Det här är ett av mina favoritevent, och jag ser fram emot att träffa kompisar från hela landet som man annars inte ser så ofta.

Juli:

Första helgen i juli är det dels 4th of July, och dels fyller vår kompis G år. Hans flickvän har styrt upp en överraskningsfest i Ensenada, Mexico, så jag och Paul tänkte ta hojarna ner och stanna där i ett par dagar eller så?

Augusti:

tdr3

I mitten av augusti flyger jag med ganska stor sannolikhet upp till Portland och hyr eller lånar en hoj så att jag kan vara med på The Dream Roll igen. Det är alltså ett tvådagars motorcykelevent i Washington för bara tjejer. Jag var där förra året, det var fint men regnade sjukt mycket. I år är vädret förhoppningsvis lite bättre.

September:

Paul och jag håller på att planera en längre motorcykelsemester, och vi hade tänkt ta en vecka i september och köra genom 6 delstater. Nu lutar det åt att vi kanske tar en långhelg och nöjer oss med att åka till Zions nationalpark i Utah istället.

Oktober:

borregoreunion6

Ojoj, oktober kommer att bli en hektisk månad. Först åker jag till Costa Rica med min kompis Stacey i en knapp vecka. Helgen efter blir det fyra dagar med en massa motobabes i Joshua Tree på Babes Ride Out. Och helgen efter det flyger vi upp till Oregon igen eftersom Pauls bror gifter sig med min kompis Jess. Plus att jag fyller 30 dagen innan bröllopet.

Hur länge ska du vara ledig?

Jag har tio betalda semesterdagar om året, plus två personliga dagar, plus fem sjukdagar (som jag aldrig tar ut eftersom jag kan jobba hemifrån om jag är sjuk) så jag tänkte väl försöka få de dagarna att räcka så långt det bara går.

IMG_3581

Vad ser du mest fram emot?

(Minst) fem månader av klarblå himmel och solsken, samt att köra hoj genom några av världens vackraste platser.

Vad kommer du att köpa inför semestern?

Bensin, flygbiljetter, hotellrum, solskydd. Sånt.

Kommer du att bli brun?

Det återstår väl att se, men det är ingenting jag strävar efter.

Vad kommer du att äta?

Massor av sparris, citron, sallader och annat somrigt. Plus tacos.

Vad kommer du att dricka?

Kall öl och kallt vatten i mängder.

motoweekend3

Vad kommer du att ha på dig?

Kevlarjeans, boots, skinnhandskar och integralhjälm på alla hojäventyren. Annars typ shorts, keps och sandaler.

Det här lyssnar jag på i sommar:

Den här playlisten.

Hur kommer du att göra dig illa?

Förhoppningsvis inte alls.

hawaiiiiii

Vad oroar du dig för?

Hur jag ska få semesterdagarna att räcka till.

Hur kommer du att minnas din semester sedan i september?

 I september har sommaren knappt börjat här och jag har som sagt ingen regelrätt semester. Men i november kommer jag nog minnas sommaren som att den var alldeles för kort.

2 Comments

  • Annika

    Låter som fina planer! Ja, det är struligt det där med hur lite semester man har i Amerikat. Låter som ni kan maxa den ni har iallafall!

  • Ulf

    Din sommar låter fantastisk. Men varför börjar den först idag?
    Zions nationalpark är underbart! Där kan du även få ditt lystmäte av höga höjder och branta stup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *