Sverige

Svensk sommar?

Jag har lite, lite Sverigelängtan just nu. Det händer inte så ofta, för det mesta är jag rätt nöjd med att vara i Kalifornien under större delen av året (pga duh). Men just nu skulle jag vilja åka till Stockholm en sväng. Mest pga av detta: min lillebror är hemma nu, för första gången på över ett år.

I mars 2015 lämnade han Stockholm för att ge sig ut och resa på obestämd framtid. Vi pratar över Facebook messenger lite då och då, men i övrigt följer jag mest hans äventyr genom Instagram (där han ligger i en hammock på en exotisk strand på ungefär 90% av bilderna). Men nu är han alltså i Sverige i några månader eftersom en av hans kompisar ska gifta sig.

Jag saknar mina syskon väldigt mycket, och det händer extremt sällan att vi alla fyra är i samma land eller stad samtidigt. Jag har bott i USA sen 2008, min ena lillebror är som sagt på resande fot, min lillasyster har bott i både Spanien och Peru i omgångar, och min andra lillebror har pluggat en massa år i Umeå (och har just kommit in på läkarlinjen i någon annan stad som jag inte kommer ihåg eftersom jag är en dålig syster, typ Örebro eller Linköping?).

I september har jag bott här i åtta år. Vet ni att jag bara har varit i Sverige två gånger under hela den tiden? TVÅ gånger. Det är ju skamligt. Så nu sitter jag här och kollar på flygbiljetter till Stockholm fastän jag absolut inte har tid eller råd att åka dit. Får väl hoppas att min brors resor tar honom till södra Kalifornien någon gång snart istället.

syskon

Tre av fyra syskon samlade, i Stockholm 2014

2 Comments

 • Louise Pettersson

  Jag får livsångest när jag läser vissa av dina inlägg. Jag har ju inte levt ut mitt liv överhuvudtaget. Har endast bott i Sthlm och Skövde under ett par år av mitt liv (kommer från Blekinge).
  Min stormdröm i livet har varit att resa mycket (som din bror) och att bo i USA (som du).
  Men så träffade jag en man för 8 år sedan med barn sedan tidigare förhållande och de flesta av de drömmarna gick därför aldrig att verkställa.
  Eftersom alla fyra av er syskonskara är så beresta (vilket är ganska ovanligt att ALLA blir) hade jag tyckt de vore väldigt intressant att läsa ett inlägg om din uppväxt och varför du tror att samtliga syskon blivit så beresta och valt ett ”annorlunda” liv än vanligt ”Svenssons-liv”. Ha de fint! Idag är de midsommar så önskar dig en Glad midsommar!!! 🙂

  • Cinderalley

   Men åh, vill ju verkligen inte ge någon livsångest! Kan ni inte ta med er ungarna och resa en massa i alla fall? Åh, jag har aldrig riktigt reflekterat över att vi har valt “annorlunda” liv, det är liksom normalt för oss. Men jag kan försöka fundera lite på det, kanske jag kommer på något smart att skriva om det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *