Äventyr,  Motorcyklar

Den kanske sämsta idén jag har haft

danielmansson

Jag har en ganska ny grej på min bucket list, nämligen detta: Ride 1K in a Day. Det är en utmaning som går ut på att köra 1000 miles på motorcykel på ett dygn. 1000 miles är alltså lite drygt 160 mil. För att sätta detta i perspektiv så är det 157 mil mellan Sveriges norra och södra spets, fågelvägen.

Jag känner några personer som har gjort detta, kört 160 mil på hoj på under 24 timmar, och alla är överens om att det är förjävligt. Man blir utmattad, får ont i hela kroppen, får tunnelseende, drabbas hårt av hetta eller kyla, och så vidare. Och jag är helt övertygad om att det är extremt påfrestande både fysiskt och psykiskt. Men jag tänker att man liksom får förbereda sig ordentligt, att det är lite som att träna inför ett maraton. Nu styrketränar jag flera gånger i veckan (visserligen av andra anledningar, men det här ger mer motivation), plus att jag har gjort en del ändringar på hojen för att få den mer ergonomisk. Nytt säte, nytt styre och en crampbuster, till exempel.

Det längsta jag har kört på samma dag tidigare är 80 mil, så alltså bara hälften av 1K. 80 mil i ett svep var fysiskt ganska jobbigt, men jag hade helt klart kunnat fortsätta köra ett par timmar till. Så nu är det hårdträning som gäller. Hoppas på att kunna checka av 1K in a Day inom det närmaste året. Om jag inte kommer på bättre tankar innan dess.

(Fotot ovan är taget av Daniel Månsson.)

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *