Irritationsmoment

Hur kan vi inte ha kommit längre? (Aka män som hatar kvinnor)

Förlåt för radiotystnad, jag har så mycket jag vill blogga om men ingen energi att faktiskt formulera ordentliga meningar. Och bara tanken på att redigera bilder till bloggen gör mig helt matt. Vet ej varför, hoppas det går över.

Något som däremot tar upp ganska mycket av min vakna tid just nu är den här skrämmande tanken: om Donald Trump vinner det amerikanska presidentvalet i november så är Mike Pence, i egenskap av VP, ett lönnmord eller en allvarlig sjukdom från att bli USAs president. Och oavsett hur läskig tanken på Trump som president är så är det INGENTING i jämförelse med hur läskigt det skulle vara om Pence blev president.

Jag vet inte om någon utanför USA (eller ens utanför Indiana, där han är guvernör) hade hört talas om Pence innan Trump utnämnde honom till sin vicepresidentkandidat förra veckan, men jag har följt honom nu i ganska många månader genom en fantastisk gräsrotsaktiviströrelse som heter Periods for Pence.

Till skillnad från Trump (som jag fortfarande är hyfsat övertygad om faktiskt inte tror på något av det han själv säger) så är Pence en ultrakonservativ, ultrahöger, ultrakristen vit man som hatar kvinnor, LGBT-personer, fattiga, invandrare och antagligen alla andra som inte är konservativa, kristna, vita män. Och med en sån vid makten går vi garanterat tillbaka minst 50 år i tiden, alternativt att vi får ett nytt inbördeskrig och/eller världskrig.

Om man väljer att försöka skratta åt situationen istället för att gråta så finns det i alla fall två ljusglimtar:

1. Trump/Pences toapapperslogo med väldigt tydliga homosexuella undertoner. Man kan ju tycka att någon borde tänkt ett steg längre, om man nu väljer att positionera sig som anti-gay. Men kanske är det bara ytterligare ett steg i det massiva trollande som är hela Trumpkampanjen?

2. Tidigare nämnda Periods for Pence, tillsammans med Tampons for Trump. Efter att Pence hade fått igenom en av USAs mest restriktiva abortlagar i Indiana så började PFP uppmana kvinnor i delstaten att ringa till Pences kontor och ge detaljerade berättelser om sin ägglossning och mens. Tanken var att eftersom Pence är så himla intresserad av att stifta lagar kring kvinnors livmödrar så borde han ju vilja veta exakt vad som pågår i dem. Hela facebooksidan är extremt underhållande läsning, om man kan svälja den bittra bismaken av att vi inte har kommit längre än så här år 2016.

One Comment

  • Ann

    Har inte hört talas om Pence förut, men så är jag inte alltför insatt i det politiska tyvärr. Tycker mest att Trump är ett skämt, och hoppas in i det sista att han bara ska säga “Got ya”” liksom “trodde ni verkligen att jag skulle kunna bli president, det var bara ett skämt”, fast den dagen kommer nog aldrig :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *