Bilar och sånt,  Irritationsmoment

Trucken som försvann, en följetång

paulpolice

Minns ni att någon stal Pauls gamla Toyota-truck från vår garageuppfart för ungefär ett år sen? Jag vet inte om jag nämnde detta, men vi fick tillbaka den igen några veckor senare. Tjuvarna hade helt enkelt kört den tills bensinen tog slut och sen bara lämnat den några kilometer från vårt hus.

Wellll, i lördags var det någon som stal den IGEN. Den här gången från Pauls jobb. Han jobbar egentligen inte på lördagar men gjorde ett undantag den här helgen, och när han kom ut igen var hans bil alltså borta. Jag åkte ner för att hämta honom och prata med polisen, som påstod att de här gamla pickisarna är så stöldvänliga att det går att bryta sig in och tjuvkoppla dem på mindre än 30 sekunder. Nu hoppas jag lite i hemlighet att den inte kommer tillrätta den här gången, så Paul kan ta försäkringspengarna och köpa sig ett lite mer pålitligt fordon istället. Kanske ett som tar mer än en halv minut att stjäla.

2 Comments

  • Maja

    Låter som den amerikanska varianten av Saab 900, rycker säger att alla nycklar passar alla tändningslås. Om han nu oturligt nog får tillbaka den kanske de vore på sin plats med rattkrycka? 🙂

    • Cinderalley

      Exakt samma grej med dessa! Det känns bara så himla ovärt att anstränga sig med rattkrycka på ett så pass gammalt skruttigt fordon haha. Men du har såklart rätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *