Amerika,  Irritationsmoment

Du ska va president, du ska va miljonär

debate

I går kväll kollade Paul och jag på den direktsända debatten mellan presidentkandidaterna Hillary Clinton och Donald Trump. Vi tog oss igenom hela med hjälp av ett drinking game som gick ut på att vi drack varje gång Trump sa “tremendous” och varje gång Hillary sa något vettigt. Så det blev en del drickande. I sammanfattning så gick debatten till ungefär så här:

Trots att det egentligen är helt obegripligt hur någon enda människa kan tänka sig att rösta på Donald Trump så känner jag flera stycken som gör det, och i söndags umgicks vi med ett par av dem. Pauls syster hade födelsedagskalas för sina barn och hela släkten var där. Jag gillar verkligen Pauls familj och det är fint att ha en surrogatfamilj på den här sidan Atlanten, men vissa av dem har en lite… begränsad världsbild, kan vi väl kalla det. Till exempel pratade vi om Kina eftersom en av våra kompisar just hade varit där, och en av de Trumpröstande släktingarna sa på fullaste allvar att i Kina kan man säga vad man vill eftersom deras yttrandefrihet är så mycket bättre än USA:s (!?!?!). Jag fick bita mig väldigt hårt i tungan för att inte ge mig in i den diskussionen på ett barnkalas. Men ja, på den nivån är det liksom.

Förhoppningsvis är det i alla fall en majoritet i det här landet som skulle föredra en intelligent, vältalig och erfaren politiker som president över en sexistisk, rasistisk och lättkränkt jättebebis utan filter mellan hjärnan och munnen. En dryg månad kvar till valet nu, jag är redan sjukt nervös.

Bonus: 10 Times Women Wanted To Throw Things At The TV During The Debate

4 Comments

  • Cinderalley

   Ja det är ju helt absurt. Den enda anledningen jag kan tänka mig till att han faktiskt skulle kunna vinna är dock hur mycket folk HATAR Hillary. Republikanernas smutskastningskampanj över de senaste åren har verkligen lyckats… Plus att jag tror att det tar emot för många att rösta på en kvinnlig presidentkandidat. Så sjukt, det är liksom 2016, inte 1950.

 • andrea

  Beyond scary – & då bor man ändå i Sverige. Vill inte ens tänka på en värld där TRUMP är amerikansk president. Efterträdare till Obama liksom. Det är som ett sjukt skämt. >:(

  • Cinderalley

   Det är det verkligen. Tror inte att någon – ens Trump – hade kunnat ana att han skulle ta sig så här långt i racet… Och jag är nog ärligt talat mest rädd för hans supportrar, oavsett hur det går i valet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *