Äventyr,  Resor

Hjälp jag kommer frysa ihjäl

brollop

Imorgon sticker Paul och jag till Oregon för att gå på bröllop (så här såg vi ut sist vi gick på bröllop ^^). Enligt väderleksrapporten ska det bli ca 10 grader och regn hela helgen. Detta är extra olägligt eftersom jag dessutom fyller 30 på fredag och helst skulle vilja befinna mig någonstans där det är varmt, till exempel på en exotisk strand med en tropisk drink i handen. Men vad gör man inte för sin extended family (det är ju alltså Pauls lillebror och min kompis Jess som gifter sig).

Eftersom bröllopet är på lördag och jag fyller år dagen innan hade vi tänkt ge oss ut och utforska fin natur på fredag så att jag i alla fall får fira lite. Jag vill verkligen se Crater Lake, men där är det tydligen ännu kallare och så mycket snö (!) att flera av vägarna dit är avstängda. Jag är numera så van vid SoCal-väder att blotta tanken på snö ger mig en smula ångest.

Jag vet dessutom inte vad jag ska packa? Jag minns knappt hur riktig kyla känns och är osäker på om jag ens äger några varma kläder längre. Jag inser hur bortskämt det här låter, men på riktigt. Vad packar man för en långhelg i kyla, regn och snö när man är van vid att det alltid är minst 20 grader?

Så konstig månad detta. Först en vecka i regnskogen med jättehög luftfuktighet, sen fyra dagar i öknen där det var så torrt att jag blödde näsblod, och nu fyra dagar i the Pacific Northwest där det är vinter på riktigt. Efter den här helgen kommer jag vara redo att stanna hemma ett tag.

4 Comments

  • Ulf

    Grattis i förskott!
    Packa långkalsonger, fleece-tröja, vindjacka (du kanske tom behöver en dunjacka) mössa o vantar. Sedan är du beredd 😉
    En del av oss längtar efter snön – så olika det kan vara. Jag tror ni får det underbart!

  • Anna Nio

    Jeans, kängor eller halvhöga boots, varma sockor om du har det (går annars lätt att hitta tunna ullstrumpor som inte känns klumpiga men värmer utmärkt); tunnare lager på lager värmer mer än ett enda tjockt lager, hoodies är skönt att dra upp luvan på, så det inte blåser i nacken; läderjacka är bra för att stänga ute blåst och väta (om det inte ösregnar såklart); stora hörlurar/öronmuffar, eller mössa som kan täcka öronen, läderhandskar eller kombon tunna fingervantar + ordentliga vantar ovanpå, benvärmare utanpå jeansen, sjal eller halsduk. Tjocka strumpbyxor om du måste eller vill kunna ha kjol, samt tidigare nämnda benvärmare utanpå (sen kan man ta av sig benvärmarna när man kommer inomhus, det är en del av finessen med dem – extra tacksamt om det regnat eftersom man får ta av sig det som är blötast då). Och ett paraply. Klart! Mvh, //smal och frusen i Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *