Vardagsanekdoter

När Stars Hollow kom till San Diego

lukes4

Idag är en stor dag, det är nämligen exakt 16 år sen det första avsnittet av Gilmore Girls sändes på TV för första gången. Dessutom är det bara en dryg månad kvar tills de nya avsnitten släpps på Netflix. Allt detta firades idag med att över 200 caféer i hela USA förvandlades till Luke’s Diner för en dag (jag skrev en kort artikel om detta häromdagen).

Här i San Diego var det Industrial Grind Coffee ungefär 10 minuter hemifrån mig som hade fått den stora äran, så klockan 7 i morse satte jag mig på hojen och körde dit. Jag dricker visserligen inte kaffe, men ni som har hängt med här ett tag vet kanske vilken Gilmore Girls-nörd jag är (jag skrev bland annat en b-uppsats om serien), så det här kändes inte riktigt som något jag kunde missa.

När jag kom dit var det kö runt hela kvarteret, säkert minst 200 personer. Så jag tog några bilder och sen körde jag vidare till jobbet. Det var fint i alla fall. Och hade jag inte redan haft planer den helgen hade jag gärna åkt på Gilmore Girls Fan Fest i Connecticut om ett par veckor.

lukes1
De första 250 kunderna fick gratis kaffe i en Luke’s-mugg med ett Gilmore Girls-citat på.

lukes3
Så sjuuuuukt lång kö. Tur att jag inte dricker kaffe ändå.

lukes2
Titta vad fint, med en NO CELL PHONES-skylt och en Williams Hardware-skylt, precis som på riktiga Luke’s.

UPPDATERING: Den kanske enda gången jag har önskat att jag bodde i Los Angeles.

3 Comments

  • Annika

    Festligt! Industrial Coffee har jag bara besökt en eller två gånger. Kom folk i costume?
    Det där med kön tycker jag annars är det värsta med San Diego-evenemang. Om det händer något – December Nights, Asian Street Food festival – så är alltid hela världen där och det är knökfullt med folk och tre timmars väntetid och allt tar slut innan man hunnit fram nästan. Kanske är för att jag är så dålig på att planera (förboka osv.) och har svårt för trängsel men det gör att jag drar mig för en hel del av de där evenemangen.

    • Cinderalley

      Nä, inga costumes, tror att de flesta bara kom dit på väg till jobbet. Och håller med, jag går nästan aldrig på stora events av precis den anledningen. Har svårt både för stora folksamlingar och att stå i kö.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *