Det ofattbara,  Resor

Anti-Thanksgiving

Den här helgen är det Thanksgiving i USA, vilket känns som en helt absurd grej att fira just nu. Jag vet inte hur mycket det har rapporterats i Sverige kring protesterna mot the Dakota Access Pipeline – här har det varit ganska tyst i mainstreammedierna, men mitt Facebookfeed svämmar över av gräsrotsrapporteringar och namninsamlingar för att stoppa bygget av en oljeledning genom Sioux-stammens heliga mark. Samtidigt sätter sig hela USA runt middagsbordet på torsdag och firar en fredlig måltid mellan brittiska pilgrimer och amerikansk ursprungsbefolkning för 400 år sen. Dubbelmoralen i detta?

Och meanwhile in D.C. firar neo-nazister och extremhögern Trumps valseger med en konferens där folk står och heilar helt öppet.

HALLÅ VÄRLDEN, VAD ÄR DET SOM HÄNDER? Är folk så historielösa att de inte fattar hur det här kommer sluta?

Det jag dock egentligen ville säga (har svårt att hålla mig från politiska rants nuförtiden, ni får förlåta) är följande. Alla tipsartiklar jag har sett de senaste veckorna om hur man bäst firar Thanksgiving i år verkar fokusera på en sak: prata inte politik med dina släktingar. Det är väl för all del inte världens sämsta råd i dessa tider.

Själv har jag ett ännu bättre förslag: undvik släkten och Thanksgiving helt och hållet och stick till Mexiko i fyra dagar med några likasinnade vänner istället. Det tänker Paul och jag göra. Man får passa på innan den nya presidenten bygger sin mur………………………….

ensenada

16 Comments

 • Maja

  För allt i världen sluta inte med dina politiska inlägg! Jag tycker de är fantastisk intressant att få din bild av vad som händer där borta!

 • Cattis

  Alltså INGET rapporteras om dakota access pipeline här… Mitt instagram svämmar dock över av supporters!

  Gillar också dina politiska inlägg, alltid intressant att höra synvinklar från någon som faktiskt bor i landet

 • CC

  Ha en härlig Thanksgiving å sluta för guds skull inte skriva om vad som händer i din del av världen.

  På tal om Mexico. … är det krångligt att ta sig dit/tillbaka för en snabb turistvisit?
  Tänkte om vi skulle ta en tur till våren när vi åker tilla CA.

  • Cinderalley

   Tack, will do 🙂 Det är jättelätt att ta sig in i Mexico, de kollar inte ens pass. Det är lite svårare att ta sig tillbaka till USA, speciellt om man kör bil eftersom det ofta är väldigt långa köer. Det tog oss t.ex. 3 timmar att komma över gränsen igår. Men det går också att parkera på USA-sidan och promenera in till Tijuana, där finns det massa restauranger och bryggerier och shopping som kan vara kul. Skulle jag helt klart rekommendera!

   • CC

    Tack för info.
    Är Tijuana mer än en turistfälla alltså?
    Det får nog bli att gå isf, för vi får inte ta med hyrbilen.
    Är kontrollen tillbaka till Usa ungefär som på flygplatsen?

    • Cinderalley

     Tijuana är absolut mer än en turistfälla! Säg till när det närmar sig så kan jag tipsa om några bra ställen för mat & dryck. Kontrollen tillbaka är nog ungefär som på flygplatsen, ja. Nu har jag ju green card så jag vet inte exakt vad som krävs för icke-amerikaner. Men det borde inte vara några problem? Obs att jag för övrigt tror att det numera kostar pengar att promenera över bron till Mexiko, typ $14 per person eller något sånt.

 • Cattis

  Tänkte på en till sak, Nordea (banken) har investerat pengar i Dakota access pipeline, jag ser många uppmaningar till amerikaner att lämna wells fargo, svenskar som vill stötta standing rock kan också byta bank!

 • Jenny

  Avis! Bade jag och Robert invantar familjemiddagen med skrack. Han jobbar fram tills 4.30 och jag sitter har hemma och forsoker tanka pa roliga uppdateringar fran min familj som jag kan distrahera hans familj med sa att vi inte kommer in pa det har med valet och politik. Jag skulle nog faktiskt hellre lyssna pa deras tjat om hur lata vi ar, hah.

  • Cinderalley

   Haha! Ja, det här med påtvingade familjemiddagar med folk man inte kommer överens med är ju “kul”. Hoppas det gick bra iaf.

   • Jenny

    Det gick fint! Tror hela familjen hade sett mitt snalla-nej-inga-politiska-konversationer-vid-middags-bordet-ikvall-uppdatering pa facebook, sa vi skamtade lite om det och det var det. Hans pappa pratade om olika bar han tycker om att plocka i sakert 20 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *