Det ofattbara

Det läskigaste jag har läst den senaste veckan

Jag la upp det här på Facebook för några dagar sen, men tänker att jag borde dela med mig här också. De två läskigaste artiklarna jag har läst den senaste veckan (vilket säger en del med tanke på att nästan allt jag har läst sen valet är så jäkla läskigt att jag bara vill gråta):

1: En man som försörjer sig på att skriva fejknyheter tar på sig ett visst ansvar för valresultatet. Han säger bland annat: “I think Trump is in the White House because of me. His followers don’t fact-check anything — they’ll post everything, believe anything.”
Läs artikeln här »

2: Oxford Dictionaries har utnämnt “post-truth” till årets ord 2016. Definitionen av ordet: “Relating to or denoting circumstances in which objective facts are less influential in shaping public opinion than appeals to emotion and personal belief.” Det här är kanske den tydligaste indikationen jag har sett hittills på att världen är helt åt helvete.
Läs artikeln här »

7 Comments

 • Annika

  Det läskigaste JAG hört var att den blivande presidenten kallade till sig representanter för de ledande tidningarna i landet – de som gör faktisk investigativ journalistik – igår och skällde ut dem efter noter för att de varit så dumma mot honom under valkampanjen.

  Det näst läskigaste var att de har återupplivat konservativa kontrollsidor med listor på akademiker som är åt vänster, alltför liberala eller uttalade kritiker mot staten eller presidenten eller “diskriminerar mot konservativa studenter” för att försöka få kontroll över universiteten. Samtidigt som de förstås stryper ännu mer av pengarna till program som lär ut kritiskt tänkande….

  Så vi får väl se om de lyckas tysta all kritik under åren som kommer….? Nu vet vi iallafall att de är på gång, på flera fronter.

  • Cinderalley

   Ja, det är så sjukt alltihopa. Är folk så historielösa att de inte förstår vad som kommer hända näst om detta får fortsätta? Läskigt är liksom bara förnamnet…

 • andrea

  Min reaktion – stoppa huvudet i sanden och låtsas som att det regnar. Jag har ALDRIG reagerat så innan vid politiska motgångar. Men nu, jag vet inte, jag orkar inte. Jag orkar bara inte. Intalar mig att detta är temporärt och att folk vaknar till liv snart. Att ingen kan var så dum att de på allvar tror att Trump ska rädda dem. Att han kommer bli avsatt. Allt detta är bara naivt psykologisk skyddsmur naturligtvis. Jag undrar bara hur fan jag ska få tag på min ork igen. Och jag är rädd att oerhört många reagerar som jag – livrädd och vägrar inse faktum. Att högervindar blåser över världen och att vänstern över HELA planeten gravt misslyckats med att visa varför de är ett bättre alternativ.

  The bad guys are winning this… :/

  • Cinderalley

   Jag vet, det är så sjukt deprimerande. Men vi behövs nu! Vi måste kämpa för de som inte kan kämpa för sig själva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *