Vardagsfilosoferande

#ImWithHer

nope

Imorgon är det val i USA och jag har väldigt svårt att fokusera på något annat just nu. De senaste veckorna (månaderna?) har jag dagligen haft ångestont i magen över valcirkusen, och samtidigt som det ska bli så skönt när det äntligen är över så finns det ju fortfarande en viss chans att det går helt åt helvete. Även om Hillary vinner kommer ju inte Trumps högljutt rasistiska, och till stor del beväpnade, svans att försvinna. Och så vida inte demokraterna får till en majoritet i senaten och representanthuset så kommer det med stor sannolikhet bli svårt för Hillz att få något gjort, inklusive att tillsätta domare till hösta domstolen.

Som kvinna och invandrare har jag personligen ganska mycket att förlora om Trump blir president, och det mycket reella hotet om begränsad aborträtt skrämmer verkligen skiten ur mig. Och då är jag ändå straight, vit och universitetsutbildad. Kan bara föreställa mig hur läskigt detta är för de som dessutom tillhör en eller flera minoriteter.

kkk

Ett par personer har kommenterat på några av mina tidigare inlägg om valet med kommentarer i stil med “Men Hillary är ju lika illa hon” och jag vill bara göra det klart en gång för alla att jag INTE HÅLLER MED. Hillary Clinton är en av de mest kvalificerade presidentkandidater i USAs historia, och den som påstår något annat har antagligen fallit för republikaneras 25 år långa smutskastningskampanj av henne.

Dessutom har USA haft 43 presidenter, alla män. Är det inte dags att en (kvalificerad) kvinna kommer och styr upp det här nu?

En dag kvar. Jag är så nervös att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen.

9 Comments

 • Gunnie

  Kära dotter! Var inte orolig! Hillary kommer att vinna, jag lovar! Problemet är ju dock att Trumpnissen är en dålig förlorare och kommer fortsätta gapa om korruption och valfusk. Men det kommer ju inte att hjälpa, bara få honom att framstå ännu mer som den psykopatetiska figur han är! Heja Hillary!

 • Connie

  Jag tycker att Hillary är långt ifrån en bra president-kandidat. (Dock efterlängtat med en kvinnlig president!) Men att säga som vissa gör, att det är pest eller kolera är en stor överdrift. Snarare som att välja mellan pest eller en jobbig förkylning. Och det känns riktigt läskigt att Trump skulle kunna vinna. Många fingers crossed i Europa kan jag lova.

 • Jenny

  Jag ar vantar mest pa resultaterna av alla olika propsen i Kalifornien. For en gangs skulle laste jag igenom alla och tankte t.o.m ut hur jag skulle rostat, och Robert rostar nastan exakt likadant, sa da blir det ju kul att se hur det gar med det dar. Har helft fortrangt allt som har med president valet att gora. Latsas att det inte ens hander. Bla. Men jag tror jag staller mig framfor datorn med en ol (eller flera) och invantar resultaten ikvall.

 • Linda

  Nervöst som sjutton! Håller tummarna hårt för att Hillary vinner. De som säger att Hillary ljuger för mycket borde kolla lögnstatistiken som sammanställts under debatterna…

 • Ulf

  Jag önskar att jag vore lika säker som Gunnie. Har en viss Brexit-liknande oro. Men tror nog att det trots allt ordnar sig.
  Heja Hillary!

 • Gunnie

  Åh, Sanna, jag känner mig som en dålig mor, som ju faktiskt lovade dig att Hillary skulle vinna! Är så, så ledsen och helt chockad! Hur och varför? Det är helt obegripligt!

 • Kajsa

  Utbytesstudent i Wisconsin som precis nu hittade din blogg. Jag ar helt forstord av sorg och chock. At han vann?! Jag ar sa radd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *